Sayfa yolu
Bakanlıktan, Josef de Souza'nın depremzede çocuğu evlat edindiği iddialarına yanıt
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.02.2023 , 21:44 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Beşiktaş'ta forma giyen Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın Mersin'deki depremzedeleri ziyaret etmesinin ardından sosyal medyada futbolcunun depremzede bir çocuğu evlat edineceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, depremden etkilenen çocukların şu aşamada evlat edinilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:
''Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Josef de Souza isimli futbolcunun depremzede bir kız çocuğunu evlat edindiğine yönelik haberler üzerine bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Deprem nedeniyle aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklarımız kuruluş bakımına alınarak her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Afetzede çocuklarımızın biyolojik aile ve yakınlarına ulaşılması için il müdürlüklerimizce çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Bu nedenle depremden etkilenmiş çocuklarımızın şu aşamada evlat edinilmesi mümkün değildir. Söz konusu futbolcunun evlat edindiği yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.''
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
