Bakanlıkta işe girmek için torpil iddiası: '100 bin TL istendi'

CHP'li milletvekili Şevkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda işe girmek isteyen yurttaşın 'Benden 100 bin istendi. Bunu yapan aile sosyal hizmetlerin il müdürleriydi' yazılı mesajını paylaştı.

Haber Merkezi

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda işe alımda “torpil yapıldığı” iddialarına ilişkin TBMM’de yaptığı konuşmanın ardından sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı.

Şevkin paylaşımında, bakanlıkta işe girmek isteyen bir adayın, torpil iddiasını içeren mesajının görüntüsüne yer verdi. Şevkin’in paylaştığı fotoğrafta “Benden 100 bin istendi. Ben vermem dolandırıcı dedim ve bunu yapan aile sosyal hizmetlerin il müdürleriydi. Hakka girmeyelim diye hakkımızdan olduk” mesajı görüldü.

'Bakanlık bu iddialara yanıt vermek zorunda'

Şevkin, bu fotoğrafı, “Bakanlık bu iddialara yanıt vermek zorunda. Gençlerin hakkını yiyenler ortaya çıkmalı” notuyla paylaştı.

Konuyu daha önce TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme getiren Şevkin, “Bu iddiayı ortaya atan kişiler ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları düşük olmasına rağmen yüksek mülakat puanları alanlar araştırılmalıdır” diyerek, KPSS'de 80 üstü puan alan çoğu adaya mülakatta düşük puan, 70 puanlılara ise yüksek puan verildiği iddialarına yanıt istemişti.

Şevkin, “İtirazlardan sonra KPSS'nin tek kriter olmadığı, çerçeve soruların sorulduğu, buna göre mülakat puanlarının verildiğini açıklayan Bakanlığın tutarsızlığı da dikkatlerden kaçmamıştır. Bu konuda Bakanlığı araştırma yapmaya ve adaletli olmaya çağırıyorum” diye konuşmuştu. (ANKA)