Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: 6 yıl içinde tamamlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kanal İstanbul ile ilgili açıklamasında, 'Bu Kanal, İstanbul'un parçasıdır. Köprü ile başlayacak, 6 yıl içinde tamamlanacak' dedi.

Haber Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin 6 yılda tamamlanacağını ve ilk olarak köprülerin yapılacağını söyledi.

DHA'nın haberine göre Ankara'da açıklamalar yapan Kurum, "Deprem konusunda hiçbir zaman siyaset yapmayacağız" dedi. Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çankaya'daki binanın çökmesi sebebiyle 11 binayı boşaltmıştık. 150 bağımsız bölümden olan projeyi TOKİ hazırladı. Bayramdan sonra inşa çalışmaları başlayacak. 1 yıl içinde konutları vereceğiz.

Millet bahçeleri projelerimiz var. 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapılacak. Ankara'da 20 tane millet bahçesi projesi yapıyoruz.

'Yaz aylarında temelini atıyoruz'

Kanal İstanbul için çalışmalarımızı yürütüyoruz. ÇED süreciyle başladık. 200 tane bilim adamının katıldığı, doğal kaynakların, kültürel değerlerin korunmasına, ekolojik yaşamdan, Karadeniz'den Marmara'ya akıntıya yönelik planları hazırladık. İmar planlarımızı da hazırladık askıya çıkardık. İtiraz eden vatandaşların yüzde 80'ine yakın isteklerini karşıladık.

Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız. İstanbul'un marka değerine değer katacak, toplanma alanlarıyla, üniversite alanlarıyla bölgemize değer sağlayacak projemizi gerçekleştireceğiz. Köprü ile başlayacak, 6 köprümüz var. Köprülerin yapılması gerekiyor. Ekolojik yaşamı birbirine bağlayacak köprüler de var, onların da yapılması gerekiyor. Bu Kanal, İstanbul'un parçasıdır, 6 yıl içinde tamamlanacaktır."