Bakan Koca'ya yanıt var: Utanç verici, öfkeliyiz

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 'müjde' olarak sunulan 'ek ödeme' kararını soL'a değerlendirdi, 'Ortada bir şey yok ama sürekli aynı masal. Utanç verici, öfkeliyiz' dedi.

Haber Merkezi

Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 4 Mart 2020 tarihli yönetmeliğe geçici madde eklenirken, düzenlemeye göre, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı, bakan tarafından belirlenmek kaydıyla ek ödeme yapılması kararı alındı.

Bu karar yandaş basın tarafından hızlıca "müjde" haberlerine konu edilirken, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, "müjde" haberlerini soL'a değerlendirdi.

'Yine aynı masal'

"Ortada bir oyun var ve aynı oyun uzun süredir devam ediyor" diyen Bacaksız, "Kapsamı bakan tarafından belirlenecek diyorlar ama bizim açımızdan belirsiz bir şey yok. Öncekilerin ne anlama geldiğini, ne kadar adaletsiz olduğunu biliyoruz, yine aynı masal" ifadesini kullandı.

'Sağlık çalışanları iktidarın icraatlarını ne anlama geldiğin görmüş durumda'

Sağlık emekçilerinin taleplerinin ek ödeme, performans gibi başlıklar olmadığını, iş barışını bozan, adaletsizlik yayan adımları kabul etmediklerini vurgulayan Zekiye Bacaksız, "Sağlık emekçileri emekliklerine de yansıyacak olan maaşlarında artış talep ediyorlar. İktidar sürekli aynı oyunu tekrarlıyor, artık sıkıldık. Sağlık çalışanları bu iktidarın icraatlarının ne anlama geldiğini artık çok iyi görmüş durumda" dedi.

'Sermayedarları can kulağıyla dinliyorlar, sıra emekçilere gelince...'

Sağlık emekçilerinin duygusuz, ruhsuz kararlar karşısında tepkili olduğunu aktaran Bacaksız, "Sermayedarları can kulağıyla dinliyorlar, onların yemek masasında sorunlarını anında çözen bir iktidar var, sıra emekçilere gelince ise sürekli oyalama adımları" diye konuştu.

"Biz bu durumu artık utanç verici buluyoruz, öfkemiz buna. Ortada bir şey yok ama her gün bir şey verilmiş gibi açıklama yapıyorlar" vurgusunda bulunan Bacaksız, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunlar çalılıyorsa para alıyor" diyorlar utanmadan. Sürekli "ek ödeme" diyorlar, sanıyorlar ki salgın parası alınıyor, böyle bir şey yok, biz buna da öfkeliyiz. Vermediğiniz bir şeyin adını çıkarmayın, insanları hedef haline getirmeyin bari.

Ortada tüm emekçileri kapsamayan, komik miktarda ödemeler var ve bu bir "müjde" olarak sunularak algı yönetimi yapılıyor.

Bakanlık yönetmeliği çıkınca ayrıntıları göreceğiz ama yine aynı masal olduğundan şimdiden eminiz."