Bakan Ersoy'a istifa çağrısı: 'Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız'

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı GO Türkiye'nin sosyal medya hesaplarından yayımlanan videoya tepki yağdı. 

Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Türkiye'nin dijital mecralarda uluslararası tanıtımını yapan "Go Türkiye"nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoya bir tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, sosyal meyda hesabından videoya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu." 

'İstifa onurlu bir davranıştır' 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a "Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!" şeklinde seslendi. 

Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz? Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!"

Videoda turistler "aşılanmış personel", "turizmde çifte güvenlik" denilerek Türkiye'ye çağırılıyordu. Videodaki turizm personelinin maskesinde ise "Ben aşılandım" yazıyordu.

Öte yandan video gelen tepkilerin ardından yayından kaldırıldı.