Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bahçeli'den 'Kılıçdaroğlu' talimatı: Şikayet geri çekildi

MHP, Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında yaptıkları şikayetten vazgeçildiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 07.04.2025 , 22:11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'li milletvekilleri Feti Yıldız, Ulvi Yönter ve Faruk Aksu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "suç ve suçluyu övme" suçundan açılan davadaki şikayetlerinden vazgeçti.

Şikayetten vazgeçilmesinin gerekçesi ise "Terörsüz Türkiye ve bölge barışı için yürütülen kararlı duruşa paralel olarak sanık hakkında yapmış olduğumuz şikayetten vazgeçiyoruz” ifadeleriyle aktarıldı.

Bahçeli talimat verdi

MHP’den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2020 yılında zincirleme şekilde “suç ve suçluyu övme” suçunu işlediği iddiasıyla yapılan şikayet üzerine 14 Mayıs 2023’te dava açıldığı, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmanın 10 Nisan 2025’e bırakıldığı belirtildi. 

Açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ‘Terörsüz Türkiye ve bölge barışı için yürütülen kararlı politikaya’ paralel olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sözlü olarak dile getirdiğimiz şikayetten vazgeçme hususunun bir dilekçeyle mahkemesine sunulması talimatını vermiştir” denildi.

Mahkemeye dilekçe verildi, şikayetten vazgeçildi

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açılmasını sağlayan MHP Milletvekilleri Feti Yıldız, Ulvi Yönter ve Faruk Aksu da Bahçeli’nin verdiği talimat üzerine Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi. 

Verilen dilekçe “Terörsüz Türkiye ve bölge barışı için yürütülen kararlı duruşa paralel olarak sanık hakkında yapmış olduğumuz şikayetten vazgeçiyoruz” ifadeleriyle başladı.

İfade ve düşünce özgürlüğünün kapsamlı bir sorumluluk alanını da kapsadığı belirtilen dilekçede, "Gerek milli ve gerekse evrensel hukukta düşünce özgürlüğü ile ilgili olarak, ‘hak ve özgürlüklerin kötüye kullanılmasının önüne geçilmesi’ için ayrıntılı düzenlemeler bulunmaktadır" denildi.

"Mandacıların milli ürünleri boykot çağrısı yaparak yönetilemezlik algısı oluşturulma gayretleri, bu çağrı sonucu meydana gelen saldırılar, asılsız isnatlar ifade özgürlüğü kavramının arkasına saklanamaz" ifadeleriyle boykotun hedef alındığı dilekçede, Kılıçdaroğlu'na yönelik şikayetten vazgeçilmesine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Şikayet dilekçesinde kısmen belirttiğimiz gibi, bu süreçte CHP vahim bir şekilde savrulmuş, tüm geçmişini inkar eden bir yapıya dönüşmüş, millete aidiyet bilincinden uzaklaşmış, Türk Milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaya girmiştir. Kısaca izah ettiğimiz nedenlerle CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında şikayetten vazgeçiyoruz. Gereğinin yapılmasını saygıyla talep ederiz.”

66 gün sonra Bahçeli Türkeş’in mezarında görüntü verdi
bahceli

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.