Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Aziz İhsan Aktaş’a ‘suikast’ iddiası davasında 6 sanığa tahliye

Aziz İhsan Aktaş’a yönelik silahlı saldırı hazırlığında bulunulduğu iddiasıyla 19 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 8 tutuklu sanıktan 6’sının tahliyesine karar verildi. Selahattin Yılmaz ve Cem Duman’ın tutukluluğu ise devam edecek.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.09.2026 , 23:43 Güncelleme Tarihi: 15.09.2026 , 00:04

Aziz İhsan Aktaş’a yönelik silahlı saldırı hazırlığında bulunulduğu iddiasına ilişkin, Selahattin Yılmaz’ın liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütü kapsamında 8’i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Aktaş müşteki sıfatıyla katıldı.

Duruşmada tutuklu sanıklardan Adem Kuru ve Cem Çebi, Aktaş’ı tanımadıklarını ve kendisine yönelik herhangi bir saldırı hazırlığı içinde olmadıklarını savundu.

 

Aktaş: ‘Bir ölüm listesinde bulunduğum söylendi’

Mahkemede beyanda bulunan Aktaş, kamuoyunda “Beşiktaş Belediyesi dosyası” olarak bilinen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edildiğini hatırlattı.

Tahliyesinin ardından kendisine yönelik tehditler bulunduğuna ilişkin bilgiler aldığını söyleyen Aktaş, etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadeler nedeniyle hedef haline getirildiğinin ve kendisinin bir “ölüm listesinde” bulunduğunun söylendiğini belirtti. Aktaş, bu nedenle koruma altında olduğunu kaydetti.

Aktaş, tehdit bilgisini kendisine ilettiğini söylediği iki kişinin isimlerini ise can güvenliklerinden endişe ettiği gerekçesiyle mahkemede açıklamadı.

Selahattin Yılmaz suçlamayı reddetti

Sanık Selahattin Yılmaz ise Aktaş’a yönelik suikast hazırlığında bulunduğu iddiasını reddetti.

Dosyada deliller arasında yer alan ve Aktaş’ın ismiyle şirketine ait akaryakıt istasyonunun geçtiği mesajın, Aktaş’ın etkin pişmanlık kapsamında ifade vermesinden yaklaşık üç ay önce gönderildiğini belirten Yılmaz, bu nedenle mesajın suikast hazırlığının kanıtı olamayacağını savundu.

Yılmaz, söz konusu akaryakıt istasyonunu yaklaşık 25 yıldır kullandığını, mesajdaki konuşmanın da istasyonun kapalı olduğunu fark etmesi üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Savcı tutukluluğun devamını istedi, mahkeme 6 kişiyi tahliye etti

Duruşma savcısı, 8 tutuklu sanığın tamamının tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti ise ara kararında Adem Kuru, Cem Çebi, İsa Aydın, Mehmet Tuğlu, Mustafa Serdar Yılmaz ve Özgür Kılıç’ın tahliyesine karar verdi.

Selahattin Yılmaz ile Cem Duman’ın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Davanın bir sonraki duruşması 5 Ekim’de görülecek.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.