Sayfa yolu
Azerbaycan Dağlık Karabağ'da bir dizi tepeyi ele geçirdiğini açıkladı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 03.08.2022 , 19:55 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'dan açılan ateşe cevaben özel harekat düzenlendiğini ve bunun sonucunda bir dizi hakim tepenin ele geçirildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Azerbaycan topraklarında Rus barış gücü birliklerinin geçici olarak konuşlandığı bölgede bulunan Ermeni yasadışı silahlı oluşumlarının üyeleri, terör ve provokasyonu eylemi gerçekleştirdi ve Azeri asker Anar Kazımov hayatını kaybetti. Bunun yanında Gırhgız tepesini ele geçirme ve orada mevzi kurma girişiminde bulunuldu" ifadeleri yer aldı.
Bu girişimlerin üzerine Azerbaycan ordusunun 'İntikam' adlı misilleme harekatı düzenlediğini bildiren bakanlık, bunun sonucunda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Gırhgız tepesini ve ayrıca Karabağ sırtı boyunca bir dizi tepeyi kontrolü altına aldığını söyledi.
Dağlık Karabağ'dan bugün yapılan açıklamada Azerbaycan ordusunun açtığı ateş sonucu 2 askerin öldüğü, 14 askerinse yaralandığı belirtilmişti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.