Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Avukatı duyurdu: Mahir Polat yeniden hastaneye sevk edildi

İBB soruşturması kapsamında tutuklanan Mahir Polat yeniden hastaneye sevk edildi. Avukatı, yüksek tansiyon sorunu yaşayan Polat'ın "kalp krizi ve beyin kanaması riskinin bulunduğunu" ifade etmişti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 04.04.2025 , 11:36

"Kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında 23 Mart'ta tutuklanan ve Marmara (Silivri) Cezaevi'ne gönderilen Mahir Polat yine rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. 

Mahir Polat'ın avukatı Erkam Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mahir Bey'i hastaneye sevk ediyorlar. Henüz hangi hastane olduğunu teyit edemedik" ifadelerini kullandı.

Polat üçüncü kez hastaneye sevk edildi.

21 yaşından beri ağır bir tansiyon hastası olan Polat hastaneye son sevkinde anjiyo olmuştu. Polat anjiyo olmasının ardından yeniden cezaevine gönderilmişti.

Avukatı dün uyarmıştı: Kalp krizi ve beyin kanaması riski var

Avukat Erkam Erdem, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Polat'ın hipertansiyonu olduğunu belirtmiş, kalp damarlarındaki tıkanıklıkları hatırlatmıştı.

Doktorlardan aldığı bilgiyi paylaşan Erdem, "Hipertansiyon kalp, beyin ve böbrekler üzerinde daimi olarak harabiyete neden oluyor. Kalp krizi ve beyin kanaması riskini ciddi şekilde gündeme getiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Cezaevi ve hastane sevki arasında geçen yolun en az 1 saat sürmesi, kelepçeli ve kapalı kasa araç nedeniyle hastaneye sevkin zorluk oluşturduğunu da anlatan Erdem, "Hastaneden taburcu olduktan sonra yeniden hastaneye kaldırılmasını gerektirecek ölçüde tansiyonu yükselmiş ancak cezaevinden hastane sevkindeki zorluklar nedeniyle dayanılmaz olmadıkça sevk istemeyeceğini söyledi" açıklaması yaptı. 

Erdem, Mahir Polat'ın sağlığı üzerinde kalıcı etkileri olmadan tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti.

Anjiyo olan Mahir Polat yine cezaevine gönderildi
mahir

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.