Ataşehir Belediyesi’nde direnen işçiler kazandı

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan ve gerekçe gösterilmeden sendikal faaliyetlerinden ötürü işten çıkarılan iki işçi, 209 günlük mücadelelerini işe iadelerini alarak başarıyla sonuçlandırdı.

Patronların Ensesindeyiz

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan ve gerekçe gösterilmeden sendikal faaliyetlerinden ötürü işten çıkarılan DİSK Güvenlik-İş Sendikası Ataşehir Belediyesi sendika temsilcisi Alişan İpşiroğlu ve DİSK Büro İşçileri Sendikası Ataşehir Belediyesi sendika temsilcisi Melike Şahin'in mücadelesi sonuç verdi.

İşlerinin geri verilmesi, maaşlarının düzenli ve ek mesai ücretleri ile yatırılması, işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleriyle direnişe başlayan işçiler 209 günlük mücadelelerini işe iadelerini alarak başarıyla sonuçlandırdı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na bilgi veren Alişan İpşiroğlu, dayanışma ağını ve işçi sınıfı dayanışmasını selamlayarak şu mesajı iletti:

“Öncelikle bu direniş bireysel bir başarı değil, işçi sınıfının örgütlü mücadelesi ve hiçbir zaman desteklerini işçi sınıfından esirgemeyen sosyalist değerlere sahip her birey ve grubun başarısıdır. 209 günlük süreçte; DİSK ile birlikte bağlı bulunduğumuz Genel-İş ve Güvenlik-Sen genel merkezleri bizlere sırtını döndü. Bizlere maddi-manevi hiçbir katkıda bulunmadılar ve bizler, sendika temsilcileri olarak, bunun hayal kırıklığını yaşadık.

Bu süreçte bütün maddi ve manevi desteği, sosyalist değerlere sahip dostlarımızdan ve işçi sınıfından alarak bir iradeyi yaşattık. Bu nedenle bu başarı, hem işçi sınıfının hem de bütün sosyalist örgütlerin, partilerin hanesine yazılmalıdır. 'Dayanışma yaşatır, dayanışma insanlaştırır'. Ataşehir Belediyesi mücadelesini başarıya ulaştıran bu sözcüklerdeki dayanışma ruhudur. Biz proletaryanın silahı ve mühimmatı, dayanışmamız ve örgütlü gücümüzdür. Biz bu birlikteliği sağladığımız sürece, kapitalist düzen yok olmaya mahkûmdur. Kâğıttan gemi misali…”

İşçiler işlerine geri dönmek için 9 Ekim Çarşamba gününden bu yana belediye önünde eylem yapıyordu.