Asya borsaları ABD'nin Çin suçlamalarının ardından düşüşe geçti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda yaratıldığına dair 'muazzam kanıt' olduğunu iddia etmesinin ardından Asya borsalarında sert düşüş yaşandı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs salgını nedeniyle suçladığı Çin'le yeni bir ticari gerginliğe gireceği sinyali vermesiyle birlikte Asya borsaları, haftaya düşüşle başladı.

AFP'de yer alan habere göre, Hong Kong borsasında yüzde 3'lük bir düşüş görülürken, Seul, Taipei, Singapur, Manila ve Cakarta'da yüzde 2'de fazla düşüş yaşandı. Yeni Zelanda başkenti Wellington'daysa düşüş 0,7 oranında oldu.

Uzmanlar, koronavirüs salgınının en zorlu döneminin geçtiğine ilişkin görüşlere karşı uyarıda bulundu ve borsalardaki sert düşüşün Mayıs ayı boyunca devam edebileceğini belirtti.

OPEC anlaşmasının ardından geçen hafta yükseliş gösteren petrol fiyatlarının da yeniden düşmeye başladığına işaret edildi.

Avustralya doları, Güney Kore wonu ve Meksika pesosunun ABD doları karşısında düzenli olarak değer kaybettiğine dikkat çekiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada yeni koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda yaratıldığına dair "muazzam kanıt" olduğunu ileri sürmüştü.

Trump ve Pompeo'nun koronavirüse ilişkin Çin'i suçlamaları, piyasada iki ülke arasında ticari gerginliğin yeniden başlamasına yönelik endişeler yaratıyor.

Trump, "koronavirüs salgınındaki payı" nedeniyle Çin'e yeniden ek gümrük tarifeleri uygulayabileceğini söylemişti.

İki ülke, geçen yıl yaşanan ticari gerginliğin ardından Aralık ayında ticaret anlaşması imzalamıştı.