Antalya'da kadına yönelik şiddete karşı Kadın Dayanışma Komitesi'nden açıklama

Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi 'şort giydiği' gerekçesiyle üniversite öğrencisini darp eden saldırganla ilgili açıklama yaparak, 'Bu gerici zihniyeti kabul etmiyoruz!' dedi.

Haber Merkezi

Antalya’da üniversite öğrencisi Elif Ülkü Eroğlu komşusu Mahsun Tatar tarafından "şort giydiği" gerekçesiyle darp edilmiş, saldırgan serbest bırakılmıştı.

Saldırıyla ilgili Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İktidarın gerici, kadını değersizleştiren tutumundan cesaret alan bu zihniyeti Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi olarak reddediyoruz" denildi.

Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi'nin açıklaması şöyle:

"Antalya Kepez'de kadına yönelik yaşanan şiddeti ve bu gerici, baskıcı zihniyeti kabul etmiyoruz!

Evinin yakınındaki çöp konteynerine çöp atmak için çıkan üniversite öğrencisi Elif Ülkü Eroğlu, şort giydiği gerekçe gösterilerek aynı apartmanda oturduğu komşusu Mahsun Tatar tarafından 'O..... musun böyle giyiniyorsun? Bizim mahallede böyle şeyler olmaz' diyerek önce sözlü şiddete maruz kaldı. Saldırgan daha sonra 'Sana mı soracağım?' diyerek cevaplayan Elif Ülkü'ye fiziksel şiddet de uyguladı. Mahsun Tatar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

İktidarın gerici, kadını değersizleştiren tutumundan cesaret alan bu zihniyeti Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi olarak reddediyoruz. Suçlunun hak ettiği cezayı aldığı, kadınların özgür olduğu, baskının, şiddetin normalleşmediği bir dünya mümkün. 

Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi olarak kadınları, baskı ve şiddeti normal gören bu zihniyete karşı bir araya gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz!

Ulus Semt Evi Kadın Dayanışma Komitesi"