Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ankara'da suya yüzde 50 indirim kararı yargıya taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi belediye meclisinde alınan suya yüzde 50 indirim kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için mahkemeye başvurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 12.10.2022 , 12:50 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), pazartesi günü belediye meclisinde AKP’nin önerisi ve oy çokluğu ile kabul edilen Başkent’te suya yüzde 50 indirim kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dün mahkemeye başvurulduğunu açıkladı.

ABB’den konuyla ilgili bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

“ABB Meclisi’nde AK Parti Grubu, zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifelerine yasa dışı olduğunu bile bile yüzde 50 indirim önergesi vererek çoğunluğun tahakkümüyle bu teklifi kabul ettirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için 11 Ekim 2022 tarihinde detaylı bilgilendirme yaparak mahkemeye başvurdu. ‘Uygulanması hâlinde telafisi güç ve imkânsız zararlar doğacağı için öncelikle esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın, aksi kanaat hâlinde savunma süresinin kısılarak yürütmesinin durdurulmasına’ talebinin yer aldığı dilekçe mahkemeye sunuldu.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.