Almanya'nın en fazla silah ihracatı yaptığı ülke Türkiye oldu

Almanya 2019 yılında silah ihracatını 1,1 milyar avroya çıkardı. Almanya’dan silah alanların başında Türkiye geliyor.

Haber Merkezi

Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre Almanya 2019 yılında silah ihracatını yüzde 43 arttırarak en az 1,1 milyar avroya yükseltti.

Ancak silah ihracatı 2017 ve 2016 yıllarındaki seviyenin altında kaldı. Ülke 2017 yılında 2,65 milyar avroluk, 2016 yılında ise 2,5 milyar avroluk silah ihracatı yapmıştı.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, en fazla silah ihracatı Türkiye’ye yapıldı. Türkiye’yi Kuveyt, İngiltere, Litvanya ve Singapur takip etti.

Son veriler Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen’in Ekonomi Bakanlığı‘na verdiği bir soru önergesine verilen yanıtta yer aldı.

Soru önergesine konu olan silah ihracatı rakamları denizaltı, tank, saldırı uçakları gibi savaş silah ve araçlarını kapsıyor ancak askeri kamyon veya silahlı ambulans türü araçları içermiyor.

Geçen yıl federal hükümetin her tür askeri silah ve aracı ihraç etmek için verdiği izinler nedeniyle silah satışları rekor kırarak 8 milyar avroyu aşmıştı.

NATO düzeyindeki Avustralya, İsviçre, İsrail ve Japonya gibi bazı ülkelere ihracat verileri ise gizlilik nedeniyle açıklanmadı.