Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Almanya Şansölyesi Scholz: Almanya bu kışı da atlatacak

Şansölye Scholz birçok Alman'ın artan fiyatlar ile mücadele ettiğinin 'gayet farkında' olduğunu ve hükümetin bu endişeleri ciddiye aldığını söyledi

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 05.09.2022 , 07:35 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Pazar günü yaptığı açıklamada, Berlin'in kışın krizinden krizsiz geçmesi için birkaç karar ve bu kapsamda "piyasa kurallarını değiştirmeye" hazır olduğunu söyledi.

65 milyarlık “enflasyon rahatlaması” planını açıklayan Scholz, "Bu kışı atlatacağız. Almanya zor bir zamanda birlikte duruyor" dedi.

Scholz, birçok Almanya vatandaşının artan fiyatlar ile mücadele ettiğinin "gayet farkında" olduğunu ve hükümetin "bu endişeleri çok, çok ciddiye aldığını" söyledi.

Pazar günü açıklanan üçüncü yardım önlemlerinin yaklaşık 65 milyar avro olduğu tahmin ediliyor. Bu Alman emeklilere bir kerelik 300 avro ve öğrencilere 200 avroluk daha küçük bir ödemeyi de içeriyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.