Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Almanya İran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

Almanya İran'ın büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.10.2022 , 23:21 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Almanya İran'da devam eden "güvenlik sıkılaştırmasını" protesto etmek için İran'ın büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Andrea Sasse, Berlin'de yaptığı açıklamada, "Hem Tahran'daki büyükelçimizin hem de Berlin'deki İran büyükelçisinin dün ilgili dışişleri bakanlıklarında görüşmeye davet edildiğini teyit edebilirim" dedi.

Sasse, "Federal hükümetin tutumunu çok net bir şekilde ortaya koyduk" ifadesini kullandı.

Almanya, İran'da 16 Eylül'de 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra ölümüyle alevlenen hükümet karşıtı protestoların başlamasından bu yana bu ülkenin büyükelçisini 3. kez Dışişleri Bakanlığı'na çağırmış oldu. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.