Alkollü araç kullanarak bir çocuğun ölümüne neden olan kaymakam tutuklandı

Batman’ın Gercüş ilçesi Kaymakamı Server Sinanoğlu, alkollü araç kullanarak bir çocuğun ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan tutuklandı.

Haber Merkezi

Batman'ın Gercüş ilçesi Kaymakamı Server Sinanoğlu, resmi plakalı aracıyla Diyarbakır Bismil'de önce 13 yaşındaki çocuğa ardından kırmızı ışıkta duran bir araca çarptı. 13 yaşındaki çocuk yaşamını yitirirken, diğer aracın sürücüsü yaralandı. 27 promil alkollü çıkan kaymakam tutuklandı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6 Eylül 2021 günü Batman'ın Gercüş ilçesine atanan Kaymakam Server Sinanoğlu, dün kendisine tahsis edilen kaymakamlığa ait resmi plakalı makam aracıyla yalnız başına Diyarbakır'a gelmek için yola çıktı. Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Akpınar Mahallesi’ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolunun kesiştiği noktada yer alan trafik ışıklarında Kaymakam Sinanoğlu, karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Ç. isimli çocuğa çarptı.

Aşırı hızlı olduğu belirtilen araç çarpmanın etkisiyle sonucu kontrolden çıkarak bu kez de kırmızı ışıkta duran başka bir araca çarptı. 

13 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Saat 15.00 sıralarında meydana gelen kazada Muhammet Ç. ile kırmızı ışıkta duran aracın sürücüsü yaralandı. Çevredekilerin sağlık ekiplerini çağırması üzerine olay yerine gelen ambulanslar iki yaralıyı da Bismil Devlet Hastanesine sevk etti. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Muhammet Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer yaralının tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Muhammet Ç'nin Diyarbakır'da ailesiyle birlikte yaşadığı, bayram tatili nedeniyle dedesini ziyaret etmek için Bismil'e gittiği bildirildi.

Kaymakam 27 promil alkollü çıktı

Otopsi işlemleri tamamlanan Muhammet Ç'nin cenazesi defnedilmek üzere ailesine teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kaymakam Server Sinanoğlu, polislerce doktor raporu alınmak üzere hastaneye götürüldü.

Burada yapılan muayene ve alınan kan örneklerinde Kaymakamın 27 promil alkollü olduğu ortaya çıkınca hakkında gözaltı kararı verildi. Geceyi emniyette geçiren Server Sinanoğlu bugün Bismil Adliyesi'ne sevk edildi.

Nöbetçi savcılıkça sorgusu yapılan Kaymakam daha sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Kaymakam 10 yıl hapis istemiyle tutuklandı

Burada ifadesi alınan kaymakam, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak, alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaymakam'ın kendisine tahsis edilen resmi makam aracını bulunduğu ilçe sınırları dışına görev haricinde çıkaramayacağı, kişisel, şahsi özel işlerinde kullanamayacağı hükmü nedeniyle ayrıca "Taşıt kanununa muhalefet etmek" suçundan da 3 yıl hapis istemiyle yargılanacağı bildirildi.