Ali Koç Kulüpler Birliği'nden istifa ettiğini açıkladı

Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Fenerbahçe Başkanı Koç, dün Trabzonspor maçında yaşanan olayların asıl sorumlusunun TFF olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Trabzonspor maçında çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşanan olayların ana sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettiğini açıklayan Koç, Nisan ayında yapılacak olağanüstü genel kurula işaret ederek "Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz. Bu kararı aldığımızda alt lige düşmek söz konusu. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz" dedi.

'İnşallah böyle bir yanlışın içine girmezler'

Koç, yaşanan olayların ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"İki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumları ekmeye son 13-14 yıldır emek verenler var" diyerek sözlerine başlayan Koç, iki kulüp arasında yönetimsel bir sorun olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Kardeşi kardeşe kırdıran, 3 Temmuz'un ve birçok konunun sebebi olan bu terör örgütü, belki de dün gece itibarıyla iki kulüp arasındaki çatışma seviyesini başka bir evreye ulaştırmıştır. Muhtemelen 2015'te yaşanan kurşunlama olayı da bunların ürünüdür. Bu camiaların aklıselim insanlarının bu tuzağa düşmeden, bu iki camiayı birbirine vurdurmadan uzun vadeli ve akil düşünüp bu sorunların altından kalkmamız lazım. 

Yönetimsel bir sorun yok, başkanlar olarak aynı noktadayız. Dolayısıyla yönetimler, futbolcular arasında bir sorun yokken bunların yaşanması akıl tutulmasıdır. Hem kendimize, hem Trabzonspor camiasına hem de Türk futboluna geçmiş olsun diliyoruz. Bu kavgayı iki camia boyutuna taşımamak gerekiyor. Ama üzülerek öğrendim ki, Trabzon tarafında belli çalışmalar olduğu. Yaşanan gerginlikleri Fenerbahçeli futbolculara bağlayacakları duyumları alıyoruz. İnşallah böyle bir yanlışın içine girmezler."

'Ana sorumlu TFF, rakibimizin siyasi gücünü biliyorsunuz'

Yaşanan olayların ana sorumlusunun TFF olduğunu söyleyen Koç, karşılaşmanın oynandığı sırada yükselen tansiyonun ardından maçın iptal edilmesi gerektiği ifade etti ve maçın iptal edilmemesine gerekçe olarak "Rakibimizin siyasi, bürokrasi gücünü biliyorsunuz. Çekinmiş olabilirler" dedi.

Koç'un sözleri şöyle:

"Futbol üzerinden topluma operasyon mu yapılıyor? Dün yapılanlar organizeydi. Önce ana sorumluya gelmek istiyorum; Türkiye Futbol Federasyonu. Maç başladı, aşama aşama olaylar büyüdü. Hakem hiçbir şey yapmadı. Hiçbir yaptırım uygulamaması tribünleri cesaretlendirdi. Futbolun nabzını biraz bilen insan, işin nereye gittiğini bilirdi. Bu maçın devam etmesi olacak iş değil. Halil Umut Meler böyle bir maçı devam ettirse lisansı iptal edilir.

Ülkemizin içinde bulunduğu futbol ortamı, değil Halil Umut Meler, kim olsa iptal edemezdi. Birilerinin cesaret vermesi gerekiyor. Rakibimizin siyasi, bürokrasi gücünü biliyorsunuz. Çekinmiş olabilirler. Bu maçın iptal edilmemesi, olayın sorumlularıdır. 

Bizim maçlarımızda maç bitmeden 5-6 dakika önce polisler gelir bütün sahada hazırlıklı olur. Polis yoktu dün statta. Tribüne gelenlere doğru düzgün arama bile yapmamışlar. İnsanların üstü ne kadar arandı? Geçen sene Ramazan zamanı taraftarlarımız pet şişelerle geldiler, polis içeri sokmadı. Polis haklıydı belki. Dün bardak kadar pet şişe atıldı sahaya. Bu organize bir olaydır. Aynı 2015'te otobüs kurşunlanması gibidir."

'Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettim'

Koç, konuşması esnasında Kulüpler Birliği Başkanlık görevinden de istifa ettiğini açıkladı. 

Koç, "Fenerbahçe olarak kendi geleceğimizi çizmek zorundayız. O yüzden bu kararları aldım. Camiamıza da aklıselim davranmayı rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

'Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz'

Nisan ayında yapılacak olağanüstü genel kurula katılım için çağrıda bulunan Koç, gerekirse bir alt lige ineceklerini söyledi.

Koç şunları kaydetti:

"Devletle konuş, federasyona isyan et, o aşamayı geçtik. Olağanüstü genel kurula gidiyoruz, yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Defalarca söyledik Türk futbolunda yaşananları. Bahisinden, şikesinden, haksız rekabetinden bas bas bağırıyoruz. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz. Bu kararı aldığımızda alt lige düşmek söz konusu. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Bir sene oynarız çıkarız, herkes aklını başına alır. Yeter. Gerçek anlamda yeter. O yeterlerden değil söylediğimiz.

İstenen Fenerbahçe'nin kazanmaması. Hatta sahalarda yer almaması. Bu mu istediğiniz? Biz genel kurulda üyelerimizle beraber karar vereceğiz. Bu iş böyle gitmeyecek. Şöyle düşünenler olabilir, '3 ay sonra bırakıyorsun, finansal zarar vesaire' biz bu kararı alırsak bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübün başkanı olarak Süper Lig'e çıkarır o zaman bırakırız."