Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'ye geçen Yamalı'dan sonra SAADET-Gelecek grubu yeniden kuruldu: TKP'den tepki

Saadet Partisi, DEVA Partisi milletvekilleri Ertuğrul Kaya ile Mehmet Emin Ekmen'in katılımıyla, Gelecek Partisi'yle birlikte TBMM'de yeniden grup oluşturma çoğunluğunu elde etti. TKP'den tepki geldi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 27.12.2024 , 18:01 Güncelleme Tarihi: 27.12.2024 , 20:57

Milletvekili sayısının 21'e ulaşmasıyla Ankara Milletvekili Nedim Yamalı’nın AKP’ye geçmesi nedeniyle düşen SAADET-Gelecek grubu yeniden kuruldu.

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Saadet Partisi’ne katıldı.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, yaptığı açıklamada, DEVA, SAADET ve Gelecek partileri arasında ortak grup kurulması için yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

'Daha net bilgi verilecektir'

"DEVA Partisi yetkili kurullarında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile birlikte daha geniş birliktelikleri hedefleyen Meclis grubu kurulması konusunda görüşmeler olgunlaşmış durumda" diyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki günlerde birlikte grup kurma iradesi gerçekleşen DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi yetkili kurullarında olgunlaştırılacak olan süreç kesinleştiğinde kamuoyuna kurulacak Meclis grubu hakkında daha net bilgi verilecektir."

'Ekmen ve Kaya'nın durumu geçici'

Ekmen ve Kaya’nın Saadet Partisi’ne katılımının geçici olduğunu belirten Şahin, "Bu süreçte Saadet-Gelecek grubunun bir milletvekili eksilmesi nedeniyle düşen grubun DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin birlikte oluşturacakları ortak grup hükmü şahsiyet kazanıncaya kadar DEVA Partisi'nden Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya geçici olarak Saadet-Gelecek grubunu parlamentoda tamamlamak üzere Saadet Partisi grubu ile çalışmaları gerçekleştireceklerdir" diye konuştu.

TKP'den tepki: Bu ayıbın sorumluluğu tüm düzen partileri ile birlikte CHP’nindir

Türkiye Komünist Partisi (TKP) CHP listelerinden Meclis’e giren Yamalı’nın istifa edip AKP’ye geçmesiyle Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesi sürecine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bu ayıbın sorumluluğu tüm düzen partileri ile birlikte CHP’nindir” denildi. 

Paylaşımın tamamı şöyle:

Erken seçim tartışmalarının arttığı bu günlerde CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve İYİP milletvekillerinin partilerinden istifa ettikleri ve AKP’ye geçtiklerine veya geçme olasılıkları bulunduğuna dair haberler geliyor.

Halkın siyasete dahil olmasının düzen partileri tarafından el birliği ile oy kullanmaya daraltıldığı ülkemizde yurttaşların kullandıkları oyla toplumsal yaşamın ne yönde ve hangi siyasi ilke ve doğrularla belirlenmesi gerektiğine dair berrak tercihlerde bulunması da neredeyse tamamen imkansız hale getirilmiş durumda.

AKP’den kurtulmak adına AKP’nin yavrusu partilerden isimleri kendi listesinden milletvekili adayı gösteren, seçmenlerini bu adaylara oy vermek zorunda bırakan ilkesiz ve uzlaşmacı düzen siyaseti anlayışı şimdi bazı milletvekillerinin AKP’ye geçmelerinin de sorumluluğunu taşımaktadır. Basında isimleri geçen ve AKP’ye transfer olan vekiller yurttaşların oy yolu ile siyasi tercihte bulunma hakkını hiçe saymışlardır.

Bu ayıbın sorumluluğu tüm düzen partileri ile birlikte CHP’nindir.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.