Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'li Şamil Tayyar: Cumhurbaşkanımızın rakibi diğer adaylar değil şartlar

Önümüzdeki seçimde sadece adayların yarışmayacağını, seçmen davranışını olumsuz etkileyen sebeplerin belirleyici olacağını savunan AKP'li Şamil Tayyar, "Cumhur ittifakı, sandığa doğru son düzlükte engel oluşturan tüm sorunları çözerek yol almalı" ifadelerini kullandı. Konu Erdoğan'ın seçilmesi olunca yurttaşları hatırlamak zorunda kalan Tayyar, "17,1 milyon emeklinin yüzü gülmezse, rakip ha Yavaş olmuş ha Özel olmuş farketmez, oylar rakibe gider. Onun için on düzlükte engel oluşturan tüm sorunları çözerek yol almalı, yeni bir güven iklimi oluşturmalı" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 24.09.2026 , 15:58

Seçime yaklaştıkça AKP içi pazarlık ve iktidar kavgaları kızıştı. Soruşturmalar, operasyonlar arka arkaya gelmeye başladı.

Paçaları tutuşan AKP'li farklı isimler ve kesimler de halkın durumuna gözlerini kapatıp, partileri için tehlikelere ve alınabilecek önlemlere karşı çözümler üretmeye çalışıyor.

Bunlardan biri de eski AKP milletvekili Şamil Tayyar. Tayyar sık sık Erdoğan ve ekibine kendi durduğu yerden destek vermeye devam ediyor.

Seçimlere işaret eden ve "AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanma şansını, rakiplere göre izah etmeyi gerçekçi bulmadığını" söyleyen Tayyar, "Önümüzdeki seçim, sadece adayların tartıya çıkacağı bir seçim olmayacaktır. Öyle olsaydı, Cumhurbaşkanımız için seçim başlamadan biterdi" iddiasında bulundu.

"Cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmeye başladığı 2014 yılından bu yana ilk kez şartlar adayların önüne geçti" diyen Tayyar, "Önümüzdeki seçimde sadece adaylar yarışmayacak, seçmen davranışını olumsuz etkileyen sebepler belirleyici olacak. Cumhurbaşkanımızın rakibi diğer adaylar değil şartlardır" ifadelerini kullandı.

Konu Erdoğan'ın seçilmesine gelince yurttaşları "düşünen" Tayyar, "17,1 milyon emeklinin yüzü gülmezse, rakip ha Yavaş olmuş ha Özel olmuş farketmez, oylar rakibe gider. Toplum sizden vazgeçerse, 'bunlar gitsin de kim gelirse gelsin' duygusuna kapılırsa, kimin geleceğiyle ilgilenmez, gider oyunu verir, adayları mukayese etmez. Onun için Cumhur ittifakı, sandığa doğru son düzlükte engel oluşturan tüm sorunları çözerek yol almalı, yeni bir güven iklimi oluşturmalı ve yeniden birlikte hayal kurmayı başarmalıdır" diye yazdı.

'Önümüzdeki seçim sadece adayların tartıya çıkacağı bir seçim olmayacak'

Tayyar'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Mevcut şartlarda.

Cumhurbaşkanımız Erdogan‘ın kazanma şansını, rakiplere göre izah etmeyi gerçekçi bulmuyorum.

Önümüzdeki seçim, sadece adayların tartıya çıkacağı bir seçim olmayacaktır.

Öyle olsaydı, Cumhurbaşkanımız için seçim başlamadan biterdi.

Cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmeye başladığı 2014 yılından bu yana ilk kez şartlar adayların önüne geçti.

Kişisel kanaatim.

Önümüzdeki seçimde sadece adaylar yarışmayacak, seçmen davranışını olumsuz etkileyen sebepler belirleyici olacak.

Cumhurbaşkanımızın rakibi diğer adaylar değil şartlardır.

Misal.

17,1 milyon emeklinin yüzü gülmezse, rakip ha Yavaş olmuş ha Özel olmuş farketmez, oylar rakibe gider.

Toplum sizden vazgeçerse, 'bunlar gitsin de kim gelirse gelsin' duygusuna kapılırsa, kimin geleceğiyle ilgilenmez, gider oyunu verir, adayları mukayese etmez.

Onun için.

Cumhur ittifakı, sandığa doğru son düzlükte engel oluşturan tüm sorunları çözerek yol almalı, yeni bir güven iklimi oluşturmalı ve yeniden birlikte hayal kurmayı başarmalıdır.

Başarılırsa, rakip ha Yavaş olmuş ha Özel olmuş farketmez, oylar sende kalır.

Kanımca, bu gerçekliğe uygun yeni bir siyasal stratejiye ihtiyaç var."


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.