Sayfa yolu
AKP'li Ömer Çelik'ten Atatürk ve Erdoğan karşılaştırması
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.10.2022 , 23:43 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TRT Haber'de katıldığı programda 'Türkiye Yüzyılı' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Büyük bir devrim gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
Çelik açıklamasında "Şimdi şunu hiçbir zaman unutmayalım; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce 'Efendiler Cumhuriyeti ilan edeceğiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 99 yıl sonra Cumhuriyet için 'Türkiye Yüzyılı' dedi" diye konuştu.
AKP'li Çelik'in açıklamalarının bir bölümü şu şekilde:
"Cumhuriyetimizin 100. yaşına gireceğiz. Çok uzun yollar yürüdük. Taş üstüne taş koyanın, ortak emeğine katkısına, bir ve beraber çalışmasına ihtiyacımız var. Türkiye Yüzyılı hepimizin yüzyılıdır.
Net olarak verilen mesaj şudur: Bir değer dünyasından bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bir değer dünyasını ifade ediyor.
Şimdi şunu hiçbir zaman unutmayalım; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce 'Efendiler Cumhuriyeti ilan edeceğiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 99 yıl sonra Cumhuriyet için 'Türkiye Yüzyılı' dedi.
Anayasa milletimize, gençlerimize karşı borcumuzdur. Şimdi şöyle bir şey var tabii, Cumhuriyet hepimizin göz bebeği ancak Cumhuriyet en çok gençlere yakışır.
Cumhuriyet'in geleceğini gençler temsil ediyor. Bugün genç arkadaşlarımızın bilimde, sporda gösterdiği performans Türkiye'yi geleceğe taşıyor.
Ülkemizin üzerine çöken bu karanlık vesayeti, kendi milletine silah, tank doğrultan vesayeti yendik, Cumhuriyetimiz geleceğe güvenle bakıyor. Şimdi, "Dünya beşten büyüktür" diyerek küresel vesayetle mücadele ediyoruz."
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.