Akar'dan önümüze bakalım vurgusu: Mısır'la birtakım şeyler olmuş olabilir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son günlerde hızlanan Mısır trafiği konusunda da konuştu.

Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler Komutanlığını ziyaret etti.

AA'nın haberine göre Akar Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerine dönük operasyonlarda kararlılık vurgusu yaptı.

Akar Libya konusuna da değinirken daha önce anlaşılan bütün konularda her iki ülkenin de mutabık olduğunu ve Türkiye'nin Libya'daki çalışmalarının ilk günkü heyecan ve canlılıkla devam ettiğini söyledi.

Akar son günlerde hızlanan Mısır trafiği konusunda da konuştu. İktidar son zamanlarda politika değişikliğine giderek Mısır'la ilişkilerini geliştirmeye dönük adımlar atarken, haftaiçinde dışişleri bürokrasisinden bir heyet Mısır'a ziyarette bulunmuştu.

Akar Mısır konusunda şöyle konuştu:

"Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Bu dosta güven, sevinç veriyor, bazılarını da korkutuyor ve yıldırıyor. Mısır halkıyla bizim dostluğumuz, kardeşliğimiz, ortak değerlerimiz, çalışmalarımız var. Biz birbirimizden ayrılamayız. Birtakım sebeplerden dolayı ilişkilerimizde duraklama olmuş olabilir fakat bunun kısa bir sürede geçeceğine ve Mısır ile olan kardeşliğimizin, dostluğumuzun yeniden çok üst seviyelere geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Önümüzdeki dönem bunu göreceğiz. Bunun Türkiye, Libya, Mısır için son derece yararlı, faydalı ve gerekli olduğunu hep beraber yaşayacağız."