Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi, 'Türkiye'yi uyarmak için' gelecek

Önümüzdeki hafta Washington'dan üst düzey bir yetkili, ABD'nin yaptırımlarına tabi kuruluşlarla iş yapmaları halinde ABD pazarına erişimlerini kaybedebileceklerini Ankara'ya iletmek için gelecek.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 28.01.2023 , 17:45 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

ABD Hazine Bakanlığı'nın üst düzey yaptırım yetkilisi önümüzdeki hafta Türkiye'yi ABD'nin kısıtlamalarına tabi kuruluşlarla iş yapmaları halinde ABD pazarına erişimlerini kaybedebilecekleri konusunda "uyarmak için" ziyaret edecek.

Bakanlığın Terör ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, 29 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'ye seyahat edecek. Bakanlıktan bir sözcü, Reuters'a verdiği demeçte, Nelson'ın bu ülkelere seyahati sırasında, Washington'ın agresif bir şekilde yaptırımlarını uygulamaya devam edeceğini hatırlatmak için hükümet yetkilileri ve sermayedarlar ile görüşeceğini söyledi.

Sözcü, "Bireyler ve kurumlar, yaptırım uygulanan kuruluşlarla iş yapmaları veya uygun durum tespiti yapmamaları nedeniyle potansiyel olarak ABD pazarlarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır" dedi.

Ziyaretleri sırasında Nelson, Rusya ve İran'a karşı yaptırımların yanı sıra bölgeye dönük yabancı yatırımları ele alacak.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.