Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

ABD: Biden Erdoğan'la konuşmaya niyetli değil

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Biden'ın doğrudan Erdoğan'la konuşma niyetinin olmadığını söyledi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 20.05.2022 , 10:00 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkan Joe Biden'ın Güney Kore ve Japonya ziyareti esnasında başkanlık uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği güvenlik endişelerinin çözülebileceğini söyleyen Sullivan, Biden'ın doğrudan Erdoğan ile konuşma niyetinin olmadığını da ifade etti.

'ABD üyeliğe tam destek'

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün İsveç ve Finlandiya liderleri ile bir araya geldiğine işaret eden Sullivan, ABD'nin sözkonusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine desteğinin tam olduğunu vurguladı.

'Endişeler çözülür'

Sullivan, Türkiye'nin söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine ilişkin duruşu konusunda ise "Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer tarafından dile getirilen endişelerinin konuşulup çözülebileceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kendisinin dün mevkidaşı İbrahim Kalın ile, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anımsatan Sullivan, "Bugün de hem Finlandiya Cumhurbaşkanı hem de İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibiyle doğrudan görüşme niyetinde olduklarını söyledi ve ekipler görüşmeye devam edecek" ifadesini kullandı.

Sullivan, konunun çözümü için ABD'nin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşma niyetinin olmadığını bu konunun esasında Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu dile getirdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.