65 yaş üstü ve 18 yaş altı yurttaşlara toplu taşıma yasağı tepki çekti

Bakanlığın 65 yaş üstü ve 18 yaş altı yurttaşların 'aşılı olsalar dahi toplu taşıma kullanamayacaklarını' duyurması tepkilere neden oldu.

Haber Merkezi

17 günlük "tam kapanma" dönemi bu sabah 05.00 itibariyle sona erdi. 

İçişleri Bakanlığı da 16 Mayıs'ta valiliklere konuyla ilgili detayların yer aldığı "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" başlıklı bir genelge gönderdi. Buna göre 65 yaş ve üzeri yurttaşlardan iki doz Covid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağı belirtildi.

Öte yandan genelgede aşılı olsalar da 65 yaş üstü yurttaşlar ile 18 yaş altı yurttaşların toplu taşıma kullanamayacağı şöyle belirtilmişti:

"Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızın kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmamalarına toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir."

Karar tepkilere neden oldu. Özellikle 65 yaş üzeri çalışan yurttaşlar ile küçük çocuğu olan yurttaşlar ve toplu taşımayı kullanan gençler sosyal medyadan karara tepki gösterdi.