COVİD-19 tedbirleri kapsamında Teknokent ve AR-GE Merkezlerinde faaliyet gösteren firmaların çalışanları 27 Mayıs tarihine kadar evden çalışabilecek ve bu firmalara sağlanan çeşitli istihdam destekleri ve vergi muafiyetleri de bu süre zarfında geçerli olacaktı.
Belirlenen sürenin dolmasına yakın 15 Mayıs tarihinde Bilişim Teknolojileri STK'ları Platformu adıyla bir araya gelen 19 sektör sanayici ve işletmeci derneği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurarak sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep ettiler. Derneklerin, kamuoyu ile paylaştıkları bilgilendirme metninde, uzaktan çalışmanın verimliliği düşürmediğini aksine arttırdığını, ofislerin genellikle küçük ve açık ofis olması nedeniyle sosyal mesafenin korunamayacağını, toplu taşıma kullanmak durumunda olan çalışanların diğerlerine bulaştırarak şirketin ve hatta teknoparkın devamlılığını tehlikeye atacağını söyledikleri belirtildi. Derneklerin metni “her durumda Devletimizin yanındayız” diye bitirdikleri kaydedildi.
Patronların başvurusunun Bakanlık tarafından dikkate alındığının göstergesi olarak, uzaktan çalışmanın 31 Mayıs'a uzatıldığı ve 1 Haziran itibariyle de %50 oranında personel devamlılığı şartıyla destek ve vergi muafiyetlerinin devam edeceği Teknokent yönetimlerince firmalara bildirilmeye başlandı. Buna göre, her biri birer şirket olan Teknokentlerin, döviz bazlı kiralarını istemeye hakları doğdu.
Patronlar için orta yol bulunurken, Teknokentlerin ofislerinde çalışmak durumunda olan bilişim, yazılım teknoloji emekçilerinin payına "kırk katır ve kırk satır anlamına gelen çalışma biçimi" düşeceği belirtildi. Emekçilerin büyük olasılıkla dönüşümlü olarak bir süre evden mesai kavramı olmadan yoğun çalışma sonrası toplu taşıma veya Teknokent ortak servislerini kullanarak (bu servisler gün içinde farklı kurumlara servis hizmeti vermektedir) işe gideceklerine dikkat çekildi.