Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

3. Erbil Forumu başladı: Katılımcılar arasında AKP, CHP, DEM, DEVA ve HÜDA PAR'lı vekiller de var

Türkiye’den AKP, CHP, DEM ve DEVA Partisi temsilcileri, Erbil Forumu’nda Kürt meselesi ve bölgesel politikaları tartışmak üzere bir araya geldi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.02.2025 , 13:07

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri ve Kürt meselesinin çözüm yollarını tartışmak üzere düzenlenen 3. Erbil Forumu bugün başladı. Türkiye’den AKP, CHP, DEM Parti ve DEVA Partisi’nden siyasetçilerin katılımıyla dikkat çeken forum, farklı siyasi görüşlerden isimleri bir araya getirdi.

Rudaw Araştırma Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen forum, Irak, Kürdistan Bölgesi, Türkiye, Suriye ve İran’dan üst düzey liderler ve siyasetçileri bir araya getirerek bölgenin mevcut durumunu ele alıyor. Forumda toplamda 90 panelist ve konuşmacı yer alırken, Kürdistan Bölgesi dışından 140 misafir etkinlikte hazır bulunuyor.

Türkiye’nin Kürt Politikası panelinde farklı görüşler masada

Forum kapsamında düzenlenecek panellerden biri Türkiye’nin Kürt politikasını ve çözüm sürecini ele alacak. Bu oturumda, Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, DEM Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ebru Günay, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu konuşmacı olarak yer alacak. Soruna dair farklı yorumlara ve farklı siyasi görüşlere sahip bu isimlerin, Türkiye’nin Kürt meselesine yönelik politikalarının geleceğini tartışmak için bir araya gelmeleri dikkat çekti.

Türkiye'den foruma katılacak isimler etkinlik programında bu şekilde duyuruldu

Türkiye’nin bölgesel politikaları ve ekonomik projeler tartışılacak

Forumun ikinci gününde Türkiye’nin bölgesel politikaları, Irak’la ilişkileri ve ekonomik projeleri gündeme gelecek. Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile özel bir oturum düzenlenirken, Irak’taki Kalkınma Yolu Projesi ve bölgedeki ticaret dengeleri de ele alınacak.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden üst düzey katılım

Forumda, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Irak Parlamento Başkanı Mahmud el Meşadani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yer alıyor. Ayrıca Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani forum kapsamında bir video mesaj gönderecek.

Üç gün sürecek olan forum, Suriye’nin geleceği, Irak’taki siyasi dengeler, İran’ın bölgesel politikaları ve enerji meseleleri gibi konuları da ele alınacak. Irak'ın Erbil kentindeki bu buluşma, bölgedeki siyasi dengeler açısından dikkat çekiyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.