Yunanistan'da çiftçi eylemi

YKP işçileri eylemdeki çiftçilere destek olmaya çağırdı.

Yunanistan'daki çiftçiler ürün fiyatlarının düşüklüğüne karşı ülke genelinde yol kesme eylemi başlattı.

Yunanistan Komünist Partisi (YKP) tarafından yapılan açıklamada, eyleme küçük ve orta çiftçilerin katıldığı belirtildi. 17 Ocak'ta başlayan eylemlerin gün geçtikçe yayıldığı bildirildi.

Açıklamada çiftçilerin ürünlerini toptancı tüccarlara çok düşük fiyatlarla satmak, yüksek üretim giderlerini sırtlamak ve bankalara borçlanmak zorunda kaldıkları ifade edildi. Bu durumun Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası'nın bir sonucu olduğunu belirten YKP, gerek hükümetteki sosyal demokrat PASOK'un, gerek sabık iktidar partisi Yeni Demokrasi'nin sözkonusu politikaları desteklediğinin altını çizdi. YKP'ye göre, söz konusu politikaların devam etmesi durumunda küçük ve orta çiftçiler tamamen ortadan kalkacak ve tarımsal üretimin tamamı büyük çiftçilerin eline geçecek.

YKP, küçük ve orta çiftçilere mücadelelerinde her türlü yardımda bulunacağı sözünü verdi ve eyleme katılan kesimlere hükümetle uzlaşma masasına oturmamalarını tembihledi. YKP, işçilere ve serbest meslek sahiplerine de çiftçilerin mücadelesini destekleme çağrısında bulundu.

(soL – Dış Haberler)