Yunanistan Komünist Partisi'nin haber portalı yayın hayatına başladı

Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) haber portalı yayın hayatına bugün başladı. KKE, haber portalı "902" ile internet medyasına devrimci bir müdahalede bulunmayı hedefliyor.

Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) radyosu ve yakın zamanda kapanan televizyonu ile aynı adı taşıyan haber portalı 902 (www.902.gr) yayın hayatına bugün başladı. Portal, 16 Kasım'dan itibaren düzenli güncellemelerle Yunan emekçilerini ve gençliğini bilgilendireceğini ilan etti.

902 ifadesi KKE'nin radyosunun ilk yayın yaptığı frekanstan (90.2 MHz) geliyor.

KKE, yakın zamanda emekçilerin haber alma kanallarına etkili bir müdahalenin gerekli olduğunu ve partinin mevcut araçlarının bu konudaki kimi eksikliklerini saptamıştı. Çeşitli politik ve mali gerekçelerle Eylül ayında televizyon kanalının kapanmasının ardından daha etkili bir araç üretmeyi hedefleyen KKE, Merkez Komitesi'nin aldığı karar ile bir haber portalı için kolları sıvamıştı.

Portalı ziyaret edenler siteye girmeden önce Yayın Kurulu'nun bir mesajı ile karşılaşıyorlar.

Yayın Kurulu'nun mesajı şöyle:

16 Kasım Cumartesi sabahından itibaren yerimizi alıyoruz.

Gazetemiz Rizospastis'in yanında.

Radyomuz 902'nin yanında.

Kararlı biçimde yanlış bilgilendirme ve saptırmalara karşı.

Mücadeleci biçimde bu kanaldan halkın, gençliğin günlük olarak bilgilendirilmesi, ΚΚΕ'nin siyasetini ve tezlerini göstermek için.

KKE ve KNE üyelerinin gönüllü emeği ve merakı ile: İşte bugün gördüğünüz bu site böyle yapıldı.

Sayfamızı çok daha iyi hale getirme çabamıza devam etmek için beklediğimiz yorumlarınız, önerileriniz ve fikirlerinizle...

Hepsinden önemlisi, bilfiil sizin katkınızla!

On yılların birikimiyle ve yüzlerce muhabirden: Fotoğraflar, videolar ve işyerlerinden, eğitim mekanlarından, şehirlerden, köylerden, halk hareketinin irili ufaklı mücadelelerinden, işçi sınıfının, yoksul köylünün, küçük iş sahiplerinin ve gençliğinin kalbinin attığı her yerden bilgilerle!

İyi gezintiler, bugünden itibaren ve her gün.

902.gr…

...her an gerçeği bilmen için!

(soL - Dış Haberler)