YKP: Göçmenlere vatandaşlık verilsin

Avrupa ülkelerinin ortak sorunu olan göçmen başlığında YKP cüretkar bir adım attı.

Yunanistan Komünist Partisi (YKP) ülkedeki tüm göçmenlere yasal statü ve vatandaşlık verilmesini istedi.

YKP Siyasi Bürosu tarafından dün yapılan açıklamada, Yunanistan'da çalışan ve yaşayan tüm göçmenlerin yasallaşmasının yanı sıra, reşit olan tüm göçmenlerin arzu ettikleri takdirde Yunanistan vatandaşlığına kabulü talep edildi.

Söz konusu açıklama, hükümetin tüm yasal göçmenlere Yunanistan vatandaşlığı ve seçme-seçilme hakkı verilmesini gündeme alması üzerine yapıldı.

Hükümetin yasa tasarısını eleştiren YKP, tasarının yalnızca göçmenlerin bir bölümünü kapsadığını, göçmen sorununu bir bütün olarak çözmekten uzak olduğunu vurguladı.

YKP ayrıca ülkede göçmen statüsünde bulunan 250 bin çocuğun güvenlikten ve pek çok haktan mahrum olduğuna dikkat çekti.

Papariga çiftçileri ziyaret etti
YKP Genel Sekreteri Aleka Papariga ise önceki gün ekonomik taleplerle yol kapatan çiftçileri ziyaret etti. Papariga Nikea ve Alamana'daki çiftçileri ziyaret eden YKP Genel Sekreteri, partisinin direnişe desteğini ifade etti.

Çiftçilere ortak taleplerini belirlemeleri ve hükümete topluca baskı yapmaları çağrısında bulunan Papariga, hükümetin bugün başlatacağı uzlaşma sürecinin de çiftçilerin ihityaçlarına yanıt vermekten uzak olduğunun altını çizdi.

Papariga, ülkeyi felç eden yol kesme eylemlerinin meşruluğuna dikkat çekti ve eyleme son verilmesi halinde çiftçilerin her şeyi kaybedecekleri uyarısında bulundu.

YKP Genel Sekreteri hükümetin tarım politikalarının Avrupa Birliği tarafından dikte edildiğini de savundu.

(soL – Dış Haberler)