Venezuela'da güçbirliği görüşmeleri

Venezuela Komünist Partisi, Chavez'in Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi ile yaklaşmakta olan seçimlerde işbirliği yapılmasına dönük görüşmelerin son derece yapıcı bir biçimde sürdüğünü açıkladı.

26 Eylül'de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde, Chavez yönetimini destekleyen güçlerin işbirliği arayışları yoğunlaştı. Geçtiğimiz yıllarda Chavez ile bazı sorunlar yaşayan Venezuela Komünist Partisi, bu kez Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) ile sürdürülen görüşmelerin "mükemmel" ve "en üst düzeyde" gerçekleştiğini açıkladı.

Politbüro üyesi ve Uluslararası İlişkiler sorumlusu Carolus Wimmer tarafından yapılan açıklamada, Chavezci güçlerin her birinin kendi örgütsel ve siyasal yönelimleri olduğu hatırlatılırken, bu güçler arasındaki ilişkilerin seçimlerle sınırlı olmadığı ve devrimin korunması, ilerletilmesi için çok kapsamlı bir işbirliğinin şart olduğu belirtildi.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi, Chavez tarafından kurulurken bütün devrimci güçlere bir çağrı yapılmış ve kendilerini feshederek bu partiye katılmaları istenmişti. Komünist Partisi ile bazı başka partilerin bu öneriyi kabul etmemesi üzerine daha sonra giderilen bir egrilim ortaya çıkmış, Chavez bu partileri kapatmakla tehdit etmişti.

Öte ayndan Venezuela Komünist Partisi'nin parlamento seçimlerindeki adaylarını belirleme çalışmaları da sürüyor. Parti listenin açıklanmasını diğer devrimci partilerle varılacak anlaşmanın sonrasına bıraktı.

(soL - Dış Haberler)