Uzayda Silah ve Nükleer Güç Karşıtı Uluslararası Ağ'dan Patriot mücadelesine selam!

Uzayda Silah ve Nükleer Güç Karşıtı Uluslararası Ağ, Türkiye'de Patirotların konuşlandırılmasına karşı verilen mücadeleye destek mesajlarını iletti.

Uzayda Silah ve Nükleer Güç Karşıtı Uluslararası Ağ (Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space), Türkiye'de Patirot füze bataryalarının konuşlandırılmasına karşı verilen mücadelenin yanında olduklarını açıkladı.

Barış Derneği üzerinden iletilen dayanışma mesajı şu şekilde:

Sevgili dostlar,

NATO'nun Suriye'ye dönük olarak Türkiye'ye konuşlandırdığı Patriot füzelerine karşı verdiğiniz mücadelede sizinle birlikteyiz. Bu sistemler provokatif ve saldırı planlarında vurulacak ilk darbenin temel unsurlarıdır. Dolayısıyla, bu sistemlerin Türkiye'ye konuşlandırılması tansiyonu ve daha geniş çaplı bir savaş ihtimalini artıracaktır.

ABD ve NATO bu “savunma sistemlerini” Rusya ve Çin'i çevreleyecek şekilde kara ve deniz üslerine konuşlandırmaktadır. Sonuç olarak Rusya ve Çin'in de ABD ve NATO'nun hamlelerini karşılamak için kendi askeri saldırı yeteneğini artırmaktadır.

Küresel barış hareketinin, “saldırı füzesi” olarak adlandırılması gereken bu “füze savunma” sistemlerine karşı birlikte mücadele etmesi hayati öneme sahiptir.

Barış için selamımızı, desteğimizi ve iyi dileklerimizi gönderiyoruz.

(soL- Dış Haberler)