TKP Almanya örgütlerinden Kadıköy'e selam...

Almanya’da TKP örgütleri tarafından Berlin, Frankfurt ve Duisburg’daki kent merkezlerinde 1 Mayıs kutlandı.

Almanya’da TKP örgütleri Berlin, Frankfurt ve Duisburg’daki kent merkezlerinde 1 mayıs gösterilerine katıldı. Gösterilerde “Tayyip Anayasasına hayır!”, “Suriye’den elinizi çekin!” sloganları atıldı. Dağıtılan Türkçe ve Almanca bildirilerde Federal Almanya’nın Ortadoğu’daki emperyalist saldırılarda yer alması şiddetle kınanırken Patriot füzelerinin, AWACS uçaklarının derhal geri çekilmesi ve imha edilmesine yönelik talepler sıralandı.

TKP'nin de yer aldığı gösteriler, Alman Nazilerinin bu yıl Frankfurt’ta düzenlemek istediği gösteriye karşı anti-faşist örgütlerin ortak çağrısıyla örgütlendi. Provokasyon olarak yorumlanan faşistlerin gösterisi içlerinde TKP'nin de yer aldığı anti-faşist güçlerin karşı koyuşu sayesinde engellendi.

Berlin’deki TKP örgütü parti bayrakları ve sloganlarıyla 1 Mayıs yürüyüşüne katılırken, Türkiye’deki gelişmeler ve TKP’nin görüşleri konusunda bilgi vermek amacıyla bir stand kurdu. 40 bin kişinin katıldığı gösteride geç saatlere kadar parti yayınları satıldı, 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı. TKP, Berlin’de geleneksel olarak Kreuzberg semtinde, akşamüstü düzenlenen ve 10 bin kişinin katıldığı “devrimci 1 Mayıs” gösterisinde de yerini aldı.

25 yıl sonra Ruhr Havzasında
Ağır sanayii ve kömür havzalarıyla bir zamanlar Almanya’nın kalbi Ruhr Havzası’nın önemli bir işçi merkezi olan Duisburg kentindeki gösteride de TKP bayrakları yükseldi. Yirmi beş yıldan sonra ilk kez toplu olarak kızıl bayraklarla 1 Mayıs gösterisinde yerlerini alan Türkiyeli komünistlerin korteji dikkat çekti.

Federal Almanya’daki TKP üyeleri katıldıkları eylemler ile bir yandan binlerce kilometre öteden Kadıköy’deki yoldaşlarına omuz verdiklerini, diğer yandan işçilerin uluslararası dayanışma ve ortak mücadelesine örnek oluşturduklarını belirttiler.

(soL -Berlin)