NCPN: Emeklilik haklarımızdan ellerinizi çekin

Hollanda Yeni Komünist Partisi (NCPN) işcileri, emekçileri emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıkmaya çağırdı.

‟Emeklilik haklarımızdan ellerinizi çekin” başlığıyla yayınlanan bildiride NCPN bir süredir mecliste görüşülen ve Hollanda Koalisyon partileri tarafından kabul edildiği Ekim ayında kamuoyuna duyurulan emeklilik yaşının yükseltilmesine dair karara karşı çıkmaya çağırdı.

Bildiride, hükümetin emeklilik yaşını 67’ye yükseltme kararının 2000 yılında ortaya atılan Lizbon politikalarının bir parçası olduğu belirtilirken ‟Çalışanların haklarının her yeni yasa ile daha da geriletilmesi bu politikanın bir parçasıdır. İnsanlar işlerinden atılıyor, çalışma koşulları zorlaştırılıyor veya yarı dönemli işlerde çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Bizlere çalışanların yaş ortalamalarının yüksekliğinden bahsediyorlardı şimdiyse daha çok çalışmamızı istiyorlar” dendi.

Toplumun para kazanmaya endekslendiğini ve insanların paradan daha değersiz görüldüğü bir ülkenin yaratılmaya çalışıldığını belirten NCPN, bu neoliberal politikalarla sosyal hakların kısıtlanmasının yanı sıra çalışma koşullarının da gittikçe kötüleştirildiğini belirtti.

Bu politikalara sadece ortak mücadele ile karşı konulabileceğini belirten NCPN ‟haklarınızı savunun, yakın çevrenizdeki insanları bilgilendirin ve işçilerin sendikal mücadelesine destek olun” dedi.

NCPN, Hollanda FNV sendikasının 21 Kasım Cumartesi günü yapacağı mitinge de destek vereceğini açıkladı.

(soL - Dış Haberler)