Küba Komünist Partisi'nden açıklama

Küba Komünist Partisi Dış İlişkiler Dairesi, açlık grevinde ölen Orlando Zapata Tamayo'nun ardından ABD ve Avrupa medyasında haftalardır sürdürülen Küba karşıtı karalama kampanyalarına karşı bir açıklama yaptı.

Küba Komünist Partisi'ndne yapılan açıklama şu şekilde:

"İşlediği adi suçlar yüzünden hüküm giyen ve Amerikan dolarının inayeti ve eseriyle “düşünce mahkumuna” dönüştürülen bir insanoğlunun ölümü bahanesiyle, Küba çok rezil bir saldırıyla karşı karşıyadır.

Orlando Zapata Tamayo’nun vefatı, üzüntü verici ve kaçınılmazdır, buna karşın bunun sorumluluğu, üç ay boyunca hayatını kurtarmak üzere ellerinden gelen herşeyi yapan kişilere, Devrimin yetiştirdiği Kübalı hekimlere yüklenemeyecektir. Önleyebilecekken, kurban edenler, onu intihar etmesi için kışkırtmışlardır ve ölümünden fayda sağlamışlardır. Bu kişiler bugün mutlu olup, sinsi sinsi gülenler ve Küba halkına saldırmak üzere ismini kullananların ta kendisidir.

Küba Devrimi, Fulgencio Batista’nın diktatörlüğüne karşı isyankar mücadelenin ilk anlarından itibaren, insan yaşamına saygı ve sağlam ahlaki duruşuyla belirlenmiştir, bu tavrı da icraatleriyle kanıtlanmış ve farklı ideolojik inanışlardan siyasiler ve aydınlar tarafından tanınmaktadır.

Hiçbir mahkum asla işkence görmemiştir, hiçbir yaralı düşman savaşçıya tıbbi yardım edilmeksizin bırakılmamıştır. Bunlar, zaferi mümkün kılan birer silah olmuştur. Farklı bir tutum, devrimcileri düşmanlarından farklı kılamazdı ve ilk andan itibaren yeni öncülüğünde halkın gösterdiği güvenini sarsacaktır.

İnsanoğlunun ve en soylu davalarının savunulmasındaki kusursuz tutumuyla meşru kılınan ve halkın gerçekten kendini baş kahraman hissettiği seçim süreçleriyle de desteklenen, Devrimci hükümetin 51 yılı kendisini farklı kılan sınır kaldırılırsa, tarihine ihanet ederse ve insanlığın ve dayanışmanın en derin ilkelerini unutursa, Devrimin bir an bile ayakta duramayacağını da kanıtlamaktadır.

Binlerce doktor, öğretmen, meslek sahibi Kübalı, diğer kardeş halklara sağlık, okuma-yazma ve refah götürmek üzere hayatlarını bile feda etmiştir ve kendi yoksunluklarına rağmen ve koşullar ne olursa olsun dostlarına hizmet götürebilmenin zevkini tatmışlardır. Bu davranışlar, sınır tanımaksızın kendini adayış, Devrimin gönlü yüce eserinin bir meyvesidir.

Küba Devrimini, Orlando Zapata Tamayo’nun ölümünden ötürü suçlamak, koca bir yalandır. Dayanışmacı ve soylu bir halka saldırmak üzere intihara itilen bir insanoğlunun ölümüne sığınmak, özellikle de halkının taleplerine asla ihanet etmeyecek sağlam bir Devrimin yanından ayakta durabilmek için yeteneksizliğini sergileyen fikir değiştiren bu kişilerin, büyük utanmazlığı ve korkaklığıdır.

Küba Komünist Partisi Dış İlişkiler Dairesi, Abu Garip’te işlenen insanlık suçlarına, ilegal Guantanamo Üssündeki işkencelere, CIA’nın gizli seferlerine ve sokaklarında, hapishanelerinde hergün yaşamını yitiren binlerce yurttaşına, göçmenine, çocuğuna ve yetişkine gözlerini kapatan temsilcileriyle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinden hasıl olan utanmaz açıklamaları kabul etmemektedir.

Küba Komünist Partisi Dış İlişkiler Dairesi, kamuoyunu aldatmaya çalışan, gerçekleri çarpıtan ve olmayan bir gerçeğe inandıran ve bir kez daha insan hakları alanında Küba’nın ahlakını ve sağlamlığını sarsmaya niyet eden medyatik kampanyaya karşı durmak için dünyadaki tüm siyasi güçlerin doğruluğuna müracaat eden, basının boyun eğen kulları, siyasi temsilcileri ve büyük sermaye arasındaki bu çirkin komployu duyurmaktadır.

Küba’nın suçlanmasına boyun eğmek ve bizim açıklamalarımızı, doğruları, göz ardı ederek geçmişini sorgulamak, sadece Devrimi yıkmanın peşindeki bu kampanyaya katkı sağlayacaktır.

Küba halkı, daha dayanışmacı ve adil bir toplum yaratmaya devam edecektir ve ekonomik, medyatik ablukaya, Amerika Birleşik Devletlerinin ve Avrupa Birliğinin saldırılarına rağmen, güçlü olabilmek için gerçeklere bağlı olunmasını gerektiğini öğreten bağımsızlık kahramanımızın fikirlerinin izinde, dünyadaki milyonlarca insanın refahı için çalışmaya devam edecektir."

(soL - Haber Merkezi)