Küba Beşlisi için 1 milyon imza

José Marti Küba Dostluk Derneği, on iki yıldır ABD'de tutuklu bulunan beş Kübalı kahraman için Avrupa çapında düzenlenmekte olan imza kampanyasına destek çağrısını yineledi.

José Marti Küba Dostluk Derneği, 12 Eylül 1998'den bu yana ABD'de tutuklu bulunan René González, Gerardo Hernández, Fernando González, Ramón Labañino ve Antonio Guerrero için Avrupa çapında düzenlenmekte olan imza kampanyasına destek çağrısını yineledi. 1 milyon imza toplanmasını hedefleyen kampanya kapsamında ABD Başkanı Barack Obama'ya bir de mektup iletilecek.

Kampanyaya internet üzerinden "http://www.libertadparaloscinco.org.es/" adresine ad-soyad girerek ya da [email protected] adresine e-posta yollayarak destek olabilirsiniz.

Küba Beşlisinin Özgürlüğü İçin Bir Milyon İmza - Avrupa Kampanyası kapsamında hazırlanan mektup şu şekilde:

SAYIN BARACK OBAMA
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI

12 Eylül 1998'de ABD’de, söz konusu tarihte bu ülkede yaşayan beş Küba vatandaşı René González, Gerardo Hernández, Fernando González, Ramón Labañino ve Antonio Guerrero tutuklanmış ve hapse atılmıştır.

Bu Beş Kübalı kahraman gerekli deliller olmadan ve kefalet uygulanmadan gerçekleştirilen dava sonucunda 15 yıldan ömür boyu hapse kadar değişen adil olmayan cezalara çarptırılmıştır. ABD savcılık makamı da 2001 yılında bu yargılama sürecinde sunulan delillerin yetersiz olduğunu kabul etmiştir. Tüm bunlara karşın Küba Beşlisi ABD'nin değişik hapishanelerinde verilen bu ağır cezaları çekmektedir.

Çoğunluğun hemfikir olduğu üzere Küba Beşlisi siyasi bir davanın kurbanı olmuştur. Bu da göstermiştir ki ABD hukukuna göre bu ülkede Kübalı ve devrimci olmak hapse atılmak için yeterli bir nedendir.

Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Komitesi bu dava ile ilgilenmiş ve Küba Beşlisi'nin mahkum edildiği mahkeme koşulları konusundaki şüphelerini paylaşmıştır.

12 yıldan beri sarsılmaz bir dirençle inançlarını savunan Küba Beşlisi, tüm dünyada Küba’ya karşı sürdürülen terörist saldırılarla mücadelenin simgesi olarak tanınmışlardır. Tek suçları ABD’de Küba halkına karşı planlanan terörist faaliyetler hakkında bilgi toplamak ve Küba karşıtı teröristlerin ve örgütlerin ABD halkını nasıl tehlikeye attıklarını bildirmektir.

Hapse atıldıklarından beri Küba Beşlisi'nin mahkumiyet şartlarını zorlaştırmak için özel bir gayret gösterilmiştir. Tek kişilik hücrelerde tutulmuşlardır, ABD hükümeti aileleriyle görüşmelerini yasaklamış ve defalarca ABD’nin kendi kanunları ve en temel insan hakları çiğnenmiştir.

ABD Başkanı Küba Beşlisi'nin özgürlüğe kavuşmasını sağlayabilir ve sağlamalıdır Türkiye’de yaşayan ve aşağıda imzası olan bizler adalet istiyoruz ve Küba Beşlisi'nin acilen özgür bırakılmasını talep ediyoruz.