Komünist ve İşçi Partileri Gürcistan’ı kınadı

Geçtiğimiz hafta sonu Selanik’te toplanan Balkan Komünist ve İşçi Partileri, Gürcistan’ın Kutaisi kentinde bulunan anti-faşizm anıtının dinamitlenerek yıkılmasını kınadı. Açıklamanın tam metnini yayımlıyoruz.

Balkan Komünist Partiler Toplantısı’nın gerçekleştiği 19 Aralık günü NATO yanlısı Gürcistan rejimi Kutaisi kentindeki anti-faşizm anıtını dinamitleyerek yıktı. Yıkım can kaybına neden oldu.

Bu provokatif eylem, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve AGİT’in tarihi tahrif etmek ve Sovyetler Birliği’nin faşizmin yenilgisine bulunduğu katkıyı belleklerden silmek üzere aldığı diğer kararlara bir yenisini eklemiştir. Bu eylem, burjuvazinin faşizm karşıtlarının zaferine karşı duyduğu nefretin bir göstergesidir.

Balkan Komünist ve İşçi Partileri bu kabul edilemez eylemde hayatını kaybeden masum insanlar için duyduğu derin üzüntüyü dile getirmektedir. Her şey bir yana, faşizme karşı verilen savaşta ölen 300 bin Gürcü’ye ve yine faşizme karşı savaşmış bütün insanların anısına hakaret niteliğindeki bu eylemi kınıyoruz.

Geçmişte faşizme karşı verilen özgürlük mücadelesinde canlarını veren Balkan halkları bu anti-komünist kampanyanın ve tarihin tahrif edilmesinin sınır tanımadığını bu vesileyle bir kez daha görmeli ve bu eylemleri gerçekleştiren anti-komünistlere sırtlarını dönmelidir!

İmzacılar: Bulgaristan Komünist Partisi, Bulgar Komünistlerinin Partisi, Yunanistan Komünist Partisi, Hırvatistan Sosyalist İşçi Partisi, Makedonya Komünist Partisi, Yugoslavya Yeni Komünist Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi (Türkiye).