Komünist partilerden ortak teorik dergi

Bir süredir “dünya solunda yeni bir komünist odak yaratmak” hedefiyle ortak hareket eden 10 komünist parti, ortak bir uluslararası teorik dergi çıkarmaya başladı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden 10 komünist parti, “International Communist Review” adında yeni bir teorik dergi yayınlamaya başladı. Derginin ilk sayısının Editör’den yazısında “komünist hareketin marksizm-leninizm temelinde ideolojik ve politik birliğinin sağlanması, dünya işçi sınıfının sosyalizmi kurma yolundaki ilk girişiminin kazanımlarının savunulması ve stratejik hedef olarak sosyalizmin yeniden canlandırılması için ortak teorik görüş oluşturulması” hedefleri ortaya konuldu.

Derginin editöryel kadrosu, 10 komünist partinin teorik yayınlarından sorumlu isimlerden oluşuyor. Bu partiler Belçika Emek Partisi, İspanya Halkları Komünist Partisi, Letonya Sosyalist Partisi, Lüksemburg Komünist Partisi, Macaristan Komünist İşçi Partisi, Meksika Komünistlerinin Partisi, Rusya Komünist İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Venezuela Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi.

Derginin ilk sayısında küresel ekonomik kriz ve bu krizin ülkelere olan etkisi ele alınıyor. İlk sayıda Türkiye’den de Gelenek dergisi editörü Alper Birdal’ın “Türkiye’nin Siyasi Dönüşümü ve Küresel Ekonomik Kriz” başlıklı yazısı yer alıyor. Dergi, İngilizce, İspanyolca, Rusça ve Yunanca olmak üzere dört dilde yayınlanacak.

(soL - Dış Haberler)