Komünist partilerden Libya müdahalesine kınama

Emperyalist ülkelerin Libya’ya karşı başlattığı askeri operasyona karşı uluslararası komünist hareketten tepki geldi. Türkiye Komünist Partisi’nin de imzaladığı açıklama metninde halklar, bu saldırganlığa tepki göstermeye çağrıldı.

Uluslararası komünist hareket NATO’nun Libya’ya karşı başlattığı askeri operasyonu kınayan bir açıklama yayımladı. Şu ana kadar 42 partinin imzaladığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

“ABD, Fransa, Britanya ve NATO'nun başını çektiği emperyalist katiller topluluğu bir bütün olarak ve BM'nin onayıyla yeni bir emperyalist savaş başlattı. Bu defa Libya'da...

Öne sürdükleri sözde insani mazeretler bütünüyle bir aldatmacadır! Halkların gözünü boyamaya çalışıyorlar! Gerçek amaçları Libya'daki petroldür.

Komünist ve işçi partileri olarak bizler bu emperyalist askeri operasyonu lanetliyoruz. Libya halkı geleceğini kendi başına, yabancı emperyalist güçlerin müdahalesi olmaksızın tayin etmelidir.

Halkları tepki göstermeye, bombalamaların ve emperyalist müdahalenin derhal sonlandırılmasını talep etmeye çağırıyoruz!”

Şu ana kadar açıklamayı imzalayan partilerse şunlar:
Azerbaycan Komünist Partisi, Bangladeş İşçi Partisi, Bangladeş Komünist Partisi, Belarus Komünist Partisi, Brezilya Komünist Partisi (PCB), Brezilya Komünist Partisi (PCdoB), Britanya Yeni Komünist Partisi, Bulgar Komünistlerinin Partisi, Cezayir Demokrasi ve Sosyalizm Partisi, Danimarka Komünist Partisi, Ermenistan Komünist Partisi, Finlandiya Komünist Partisi, Hırvatistan Sosyalist İşçi Partisi, Hindistan Komünist Partisi, Hindistan Komünist Partisi (Marksist), Yeni Hollanda Komünist Partisi, İrlanda Komünist Partisi, İspanyol Halklarının Komünist Partisi, Kanada Komünist Partisi, Kazakistan Komünist Partisi, Letonya Sosyalist Partisi, Lübnan Komünist Partisi, Lüksemburg Komünist Partisi, Malta Komünist Partisi, Macaristan Komünist İşçi Partisi, Meksika Komünist Partisi, Meksika Halkçı Sosyalist Parti, Norveç Komünist Partisi, Polonya Komünist Partisi, Rusya Federasyonu Komünist Partisi, Rusya Komünist İşçi Partisi-Devrimci Komünist Parti, Sovyetler Birliği Komünist Partisi, Sırbistan Komünistlerinin Partisi, Slovakya Komünist Partisi, Suriye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Ukrayna Komünist Birlik-SBKP, Ukrayna Komünist Partisi, Venezuela Komünist Partisi, Yeni Yugoslavya Komünist Partisi, Yunanistan Komünist Partisi

(soL-Haber Merkezi)