KKE: 'Hükümet ve derin devlet halkı terörize ediyor'

KKE, dün PAME’nin çağrısıyla oldukça başarılı bir şekilde gerçekleşen genel grevin öncesinde ve sonrasında yaşanan polis terörü ile ilgili yayın organı <em>Rizospastis</em>'te bir açıklama yayınladı.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), dün gerçekleşen ve oldukça başarılı olan genel grevin öncesinde ve sonrasında gerçekleşen polis terörünü kınayan bir açıklama yaptı ve halkı hükümetin planlarına karşı uyanık olmaya çağırdı. KKE'nin yayın organı Rizospastis'te (Radikal) bugün yer alan açıklama şu şekilde:

KKE: Halkı ezmek için plan hazır
"Polisin bir kaç düzine kapüşonluya* karşı giriştiği devasa operasyon, öğrencilerin sabahın erken saatlerinden itibaren Atina'nın merkezinden uzak noktalarda tutuklanması, Omonya'ya kadar "gerillaların" kovalanması hükümetin ve derin devlet mekanizmasının halkı terörize etme amacını göstermektedir. Bu durum ayrıca şunu göstermektedir: Her ne kadar dün Yunanistan'da tüm işçileri kapsayan grevde ve PAME'nin muhteşem mitinglerinde tam manasıyla hayata geçmemiş olsa da hükümet cepte halk hareketini ezmek için bir plan bulundurmaktadır."

*Yunanistan'da eylemler ve büyük mitinglerin ardından yüzlerini sarmak suretiyle kimliklerini gizleyerek polis ile çatışan gruplara kapüşonlu manasına gelen kukulofori deniyor. Daha önce pek çok kez bu grupların içine polisin ve faşistlerin sızdığı tespit edilmişti.

(soL- Dış Haberler)