Kıbrıslı devrimciler Kavazoğlu ve Mişauli'nin katledilişinin 48. yıl dönümü

Bugün, Kıbrıslı devrimci Kavazoğlu ve Mişaulis'nin katledilişlerinin 48. yıl dönümü...

Bugün, AKEL Merkez Komitesi üyesi Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis'in katledilişlerinin 48. yıldönümü...

Kıbrıs genelinde Türkler ve Rumlar arasında çatışmalar yaşanırken, Kavazoğlu ve Mişaulis barış içinde birarada yaşamayı savunuyorlardı. AKEL üyeliklerinin yanı sıra iki militan sendikacı olan Kavazoğlu ve Mişaulis, 11 Nisan 1965 tarihinde, Lefkoşa'daki bir toplantıdan Larnaka'ya dönerken, faşist Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) tarafından pusuya düşürülerek otomobillerinde katledildiler.

Türk Ajansı Kıbrıs'n (TAK) haberine göre, her yıl olduğu gibi bu yılda bu iki devrimcinin anısına AKEL tarafından bir tören düzenlenecek. Anma etkinliği 14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Öte yandan Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) de katliamın yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yayımladı. KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Derviş Ali Kavazoğlu ve yoldaşlarının Kıbrıs’ta yaktığı barış ve demokrasi meşalesi yanmaya devam ediyor. KSP onların devrimci mücadelelerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini bir kez daha Kıbrıs’ın emekçi halk kitleleriyle paylaşmaktan onur duyar” denildi. Birinci, Kavazoğlu’nun Kıbrıs’ta işçi sınıfının birliğinin simgesi olduğunu ve mücadelelerinde örnek olmaya devam edeceğini de kaydetti.

Derviş Ali Kavazoğlu hakkında kısa bir video:

(soL- Dış Haberler)