İspanya’nın Genç Komünistleri 8. Kongresini tamamladı

İspanya Halklarının Komünist Partisi'nin gençlik örgütü Genç Komünistler Kolektifleri’nin 8. Kongresi tamamlandı.

İspanya Halklarının Komünist Partisi’nin (PCPE) gençlik örgütü Genç Komünistler Kolektifleri’nin (CJC) 8. Kongresi 23-25 Mart 2013 tarihleri arasında Madrit’te gerçekleştirildi.

Kongrede genel olarak PCPE’nin 9. Kongresinde gençlik mücadelesi alanında alınan kararların hayata geçirilmesi kararı alınırken, örgütün PCPE’nin siyasal çizgisini sahiplendiği bir kez daha onaylandı.

Avrupa Birliği’nden çıkılması hedefinin sosyalist devrim hedefiyle yakından bağlantılı olduğu vurgulanan kongrede, komünist gençliğin emperyalist müdahalelere karşı uluslararası düzeyde ortak bir mücadele perspektifi geliştirmesinin önemi üzerinde duruldu.

Kongrede ayrıca, İspanya’da anti-emperyalist mücadelenin örgütlenmesi için yeni yöntem ve araçlar geliştirilmesi kararı alındı.

Kongrede alınan kararlardan bir diğeri de İspanya Halklarının Komünist Partisi’nin hedef olarak belirlediği, Sosyalizm İçin İşçi ve Halk Cephesi’nin örgütlenmesi amacıyla İşçi Birliği Komiteleri’yle ortak hareket edilmesi oldu.

İspanya Halklarının Komünist Partisi’nin her türlü sınıf uzlaşmacılığına ve reformizme karşı duruşunu sonuna kadar benimseyen CJC, partinin 9. kongresinde kararlaştırdığı üzere sosyalist devrimin güncel bir hedef olarak belirlenmesi kararını da benimsemektedir. Bu kararla, aşamacı yaklaşımları tamamen reddeden PCPE, sosyalizmden önce İspanya’nın demokratik bir cumhuriyet olması gibi bir aşama tarif etmeyip doğrudan sosyalist cumhuriyetin kurulmasını hedeflediğini açıklamıştı.

Son derece enerjik ve coşkulu bir havada gerçekleştiği görülen kongrede pek çok konu üzerinde canlı ve ayrıntılı tartışmalar yapıldı.

Kongreye çeşitli ülkelerden temsilciler de katıldı: Birleşik Demokratik Gençlik Örgütü (Kıbrıs), Devrimci Komünist Gençlik (İsveç), Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu, Kızıl Gençlik (İngiltere), Komünist Gençlik Birliği (Brezilya), Komünist Gençlik Cephesi (İtalya), Özgür Alman Gençliği (Almanya), Portekiz Komünist Gençliği (Portekiz), Türkiye Komünist Partili Öğrenciler ve Yunanistan Komünist Gençliği'nden (Yunanistan) temsilciler kongrede yer alırken, Suriye Komünist Partisi, Meksika Komünist Partisi gibi çok sayıda örgüt de yolladıkları mesajlarla kongreyi selamladılar.

(soL- İspanya)