Güney Afrika'dan Chavez'e ödül

Venezuela lideri Chavez, SACP tarafından Chris Hani Barış Ödülü'yle onurlandırıldı.

Güney Afrika Komünist Partisi (SACP) Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e barış ödülü verdi.

SACP'ın en yüksek ödülü olan Chris Hani Barış Ödülü'nün Chavez'e “dünya çapındaki anti-emperyalizm ve sosyalizm mücadelesindeki liderliğinden” ötürü verildiği belirtildi.

Polokwane'deki parti konferansı sırasında, Venezuela'nın Güney Afrika Büyükelçisi Atonio Montilla'ya ödülü sunan SACP Genel Sekreteri Blaze Nzimande, Chavez'in Bolivarcı Devrim'deki ve anti-emperyalist mücadeledeki rolünü vurguladı. Chavez adına ödülü teslim alan büyükelçi Montilla ise Chavez'in ödülü şükran duygularıyla kabul ettiğini söyledi.

Konferansa katılan Güney Afrika Devlet Başkanı Jakob Zuma da Chavez'i aldığı ödülden ötürü tebrik etti. Chavez'in iktidara gelmesinin ardından yakınlaşan Güney Afrika-Venezuela ilişkileri, bu yıl Eylül ayında güney ülkelerinin birliği çerçevsinde Venezuela'da düzenlenen Afrika-Güney Amerika Zirvesi ile daha da sağlamlaşmıştı.

Barış ödülüne adını veren Chris Hani, SACP'ın 1993'te öldürülen eski Genel Sekreteri Martin Thembisile'nin takma adı. SACP, Afrika Ulusal Kongresi (ANC) liderliğindeki koalisyonun parçası olarak hükümette yer alıyor.

(soL - Dış Haberler)