Gazze'de devrimcilerden gövde gösterisi

On binlerce Filistinli Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin 43. kuruluş yıldönümünü kutlamak için sokaklara döküldü.

Dün Gazze’deki Filistin Stadyumu gün boyu coşkulu gösterilere sahne oldu. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) kuruluşunun 43. Yılında on binlerce Filistinli sokaklara döküldü.

Ellerinde kızıl bayraklarla Gazze sokaklarında yürüyüş yapan onlarca grup stadyumda buluştu. Tüm sektörlerden emekçiler, işsizler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dondurucu soğuğa rağmen stadyumu hınca hınç doldurdu.

FHKC Siyasi Büro üyesi Cemil Mecdelevî, yaptığı açılış konuşmasında Filistin halkının işgalcilere karşı örgütlü gücünü artırması ve her türlü baskıya karşı sağlam bir direniş örneği sergilemesi gerektiğine dikkat çekti. Mecdelevî, Filstin halkının ekonomik, siyasi ve hatta silahlı direnişinde son derece haklı olduğunu, işgalden kurtulmanın tek yolunun direnmek olduğunu vurguladı.

Ülkedeki tüm zenginlik ve gücün Filistin halkının aleyhine kullanıldığını belirten Mecdelevî, Hamas ve El Fetih’i İsraille uzlaşmaktan vazgeçip Filistin halkının ulusal kurtuluş mücadelesi için çalışmaya çağırdı.

Barış görüşmelerini ve uzlaşma sürecini kınayan Mecdelevî, Filistin halkının bu süreçten çıkardığı dersleri göz önünde bulunarak, Filistin’in devrimci mücadelesine hız vermek üzere bir değerlendirme yapması gerektiğine dikkat çekti.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün insanları bir çatı altında toplama görevini yerine getirdiğini belirten Mecdelevî, örgütün demokratik ve çoğulcu bir yaklaşımla Filistin ulusal hareketinin tüm kesimlerini bir araya getirdiğini hatırlattı.

Mecdelevî, sözlerini, eski FHKC Genel Sekreteri Ebu Ali Mustafa ve George Habaş’ı anarak ve İsrail’de tutuklu bulunan FHKC Genel Sekreteri Ahmet Saadet başta olmak üzere işgalcilere tutsak düşmüş tüm Filistinlilere özgürlük çağrısında bulunarak bitirdi.

İşgalcilere esir düşüp kurtulan Musab El Beşir de hapishanelerde yaşam mücadelesi veren tüm tutsaklar adına konuştu. Siyonistlerin Filistinli tutsaklara türlü işkencelerde bulunduğunu belirten El Beşir, tutsaklığa son verilmesinin direnişin en önemli başlıklarından biri olduğunu söyledi.

(soL - Dış Haberler)