Deniz için mücadeleye devam

Almanya’nın Nürnberg şehrinde 31 Mart’ta Düzenlenen Irkçılığa Karşı Yürüyüş’te "polis memurunu öldürmeye teşebbüs" suçuyla Ludwigshafen’de gözaltına alınıp yargılanan 19 yaşındaki Deniz K. için kurulmuş olan dayanışma komitesi yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Alman devletinin NSU çetesi ile ortaya çıkan bağlantılarından sonra antifaşist harekete yönelik artarak süren baskılar kapsamında Young Struggle üyesi olan ve 31 Mart 2012 tarihinde NSU çetesini ve Anayasayı Koruma Teşkilatını teşhir etmek ve devlet eliyle göçmenlerin katledilmesini protesto etmek için gerçekleştirilen eyleme katıldığı gerekçesiyle 21 Nisan’da Ludwighafen’de gözaltına alınan Deniz K.’nın tutukluluk hali devam ediyor.

Almanya genelindeki destek ve dayanışma eylemlerinden sonra, yurtdışındaki çeşitli parti ve örgütlerin de ciddi bir şekilde dayanışma içerisinde bulunması ve samimi bir şekilde devrimci bir çizgiyle desteklemesi umutları artırıyor.

Yaygın imza ve destek kampanyaları dışında Hollanda, Belçika, Hırvatistan, Avusturya, İsviçre, Rusya, Beyaz Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden sonra, dün de Letonya’nın Riga şehrinde dayanışma çağrısında bulunuldu.

21 Nisan’da Ludwigshafen’de gözaltına alınan Deniz K.’ye adeta bir kalkan olan birbirinden farklı birçok kitle örgütü, burjuva basınının bütün karalamalarına ve sol düşmanı haberlerine rağmen, bugün hala iş başında olan Alman polis devletine ve çürüyen hukuk sistemine karşı amansız bir mücadelenin içinde olmaya devam edeceğini her dilde ve her ülkede göstermektedir.

Yaklaşık 3 aydır gözaltında bulunan 19 yaşındaki Deniz K.’nin, "Meslek Egitimi"nde kontenjan sorunu yaşayan Almanya’da, Eylül ayında bu eğitime başlaması bekleniyordu.

(soL - Almanya)