Belçika Emek Partisi’nden seçim başarısı

Belçika Emek Partisi dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde önemli bir başarı elde etti. Antwerp ve Liege gibi büyük kentler de dahil toplam 31 belediye meclisi üyeliği kazanan parti, 2014’te yapılacak genel seçimlere daha büyük bir güçle girecek.

Belçika Emek Partisi (PTB) dün yapılan yerel seçimlerde ciddi bir başarı kazanarak, bazı büyük kentler de dahili toplam 31 belediye meclisi üyeliği kazandı. Belçika burjuvazisinin aksine ülkenin ulusal birliğini savunan parti, hem Fransızca konuşan nüfusun ağırlıkta olduğu kentlerde hem de Flaman bölgesinde oylarını artırdı.

Fransızca konuşan nüfusun çoğunluk olduğu Vallonya’nın en büyük kenti olan Liege’de belediye meclisine 2 üye sokmayı başaran PTB, yine Liege bölgesinde bulunan Seraing’de 5, Herstal’de 4, Flemalle’de 1 meclis üyeliği kazandı. Parti, Flamanların çoğunlukta olduğu Antwerp’te ise belediye meclis üyeliklerinin yüzde 8’ini kazanarak meclise dört üye sokmayı başardı. PTB, önemli bir sanayi kenti olan Genk’te de belediye meclis üyeliklerinin yüzde 8,8’ini kazanarak, üye sayısını 1’den 3’e çıkarttı.

Peter Mertens: “İktidar 2014’te karşısında solun toplumsal muhalefetini bulacak”
Partinin Antwerp’teki seçim listesinden seçimlere katılan, PTB Genel Başkanı Peter Mertens, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada “Sevinebiliriz, çünkü artık Antwerp’te toplumsal muhalefet yürütecek güçte bir parti var. Antwerp’te değişim başlayacak bunun için örgütümüzü güçlendirerek oyumuzu daha da yükseltmeli ve tabandan basınç uygulamalıyız” diye konuştu.

Mertens yaptığı konuşmada, Yeni Flaman İttifakı lideri Bart de Wever’e de seslenerek “Eğer bu seçimleri 2014’e yönelik bir sıçrama tahtası yapmak istiyorsa, eğer hükümet kemer sıkma politikalarıyla yoluna devam etmeyi arzuluyorsa, artık karşılarında hem yerel hem de ulusal düzeyde solun toplumsal muhalefetini bulacağını bilmeli” dedi.

(soL-Dış Haberler)