Almanya'da yaşayan TKP üyelerinden faşistlerin tahliyesine tepki

Almanya'da yaşayan TKP üyeleri 3. Yargı Paketi kapsamında faşist katillerin tahliye edilmesini protesto etmek amacıyla bir metin kaleme aldılar. Türkçe ve Almanca olarak yazılan metin Avrupa kamuoyuyla paylaşıldı.

Yayınlanan metinde AKP yalanlarının artık açığa çıktığı söylenirken, Bu durumun AKP'yi yeni müttefikler bulmaya ittiği belirtildi.

AKP'nin daha önce vahşi cinayetler işleyen gericileri serbest bıraktığı hatırlatan TKP üyeleri, AKP'nin şimdi de insanlık düşmanı faşistleri serbest bırakmaktan çekinmediğine dikkat çekti.

Almanya'da yaşayan TKP'liler Avrupa kamuoyunu da Türkiye'de gelişmekte olan süreci doğru tanımlamaya çağırdı. Metinde "Türkiye'yi siyasal dinciliğin karanlığına sürükleyen AKP hükümetine destek verenlere karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" denildi.

Federal Almanya'da yaşayan TKP üyelerinin yayınladığı tam metnin Türkçe'si şöyle:

“Demokrasi ve özgürlükleri genişletme“ demagojileriyle Türkiye’yi bir şeriat devletine dönüştürme yolunda yürüyen iktidar partisi AKP, yeni bir rezalete daha imza attı.

AKP’nin faşist katilleri serbest bırakmasını protesto ediyoruz!
AKP'nin İnfaz Yasası’nda sözde reform yapmak adına giriştiği yeni düzenlemeye son dakikada eklenen bir “paket“ sayesinde, iki faşist katil serbest bırakıldı!

Bu düzenlemeyle salıverilen Ünal Osmanağaoğlu ve Bünyamin Adanalı, 9 Ekim 1978’de, Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi üniversiteli genci önce işkence ederek, sonra da telle boğarak ve kurşunlayarak alçakça katletmişlerdi.

12 Eylül’de ordunun gerçekleştirdiği faşist darbe öncesinde ve sonrasında ülkemizin aydınlık düşünceli insanlarına yönelen sayısız cinayetin suçluları, uzun süre kovuşturmaya bile uğramadılar. Arananlar, devletin değişik kademelerindeki destekçileri tarafından saklandılar ya da yurt dışına çıkarıldılar. Yakalanıp ceza alanlardan bazılarının da ya cezaevlerinden kaçmasına göz yumuldu ya da "yanlışlıkla“ tahliye edilmesi sağlandı.

AKP’nin serbest bıraktığı yedi genç üniversitelinin katili Ünal Osmanağaoğlu buna bir örnektir. Bu katil, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kemal Türkler’in de katil zanlısı olduğu halde Almanya’ya kaçırılmıştı. Burada ancak eroin ticaretine karıştıktan sonra yakalanmış, hüküm giydikten sonra da Türkiye’ye iade edilmişti. Derhal yargılanması gerekirken, Kuşadası’nda bir devlet çiftliğinde yönetici olarak çalışmaya başlamıştı. Tepkiler sonucu tekrar açılan dava ise 1 Aralık 2010 tarihinde zaman aşımı nedeniyle düşürülmüştü.

Her geçen gün, dinci faşist bir iktidar kurmak üzere devletin tüm kademelerini, adalet mekanizmasını, polisi, orduyu, anaokullarından üniversitelere dek tüm eğitim sistemini kuşatan AKP gericiliğinin yalanları artık açığa çıkıyor. Böylece halkın tepkisini çekmeye başlayan AKP, kendisine yeni müttefikler arama çabasına girdi. MHP ve Ülkü Ocakları üyesi olan faşist katillerin özel uygulamalarla serbest bırakılması bu arayışın bir parçasıdır.

Bunun sonucu, AKP şimdi MHP’li, ülkemizdeki sol görüşlü insanları düşman bellemiş unsurları kendi saflarına çekmeye çalışıyor. Bu amaçla, önce vahşi cinayetler işleyen şeriatçıları serbest bıraktılar, şimdi de insanlık düşmanı faşistleri serbest bırakmaktan çekinmiyorlar.

Bu özel 'paket'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla son anda yasa değişikliği önerisine ekleyen AKP milletvekili Selçuk Özdağ’ın 12 Eylül öncesinde MHP Ülkü Ocakları yöneticisi olması ve yasa önerisinin AKP ve MHP’nin ortak oylarıyla meclisten geçmesi bu arayışın açık göstergesidir.

Bu caniler şu anda toplumun içine karışmış bulunuyorlar. Gözünü kırpmadan en vahşi cinayetleri işlemeyi başarmış bu katillerin yakın gelecekte komünistlere, sosyalistlere, Alevilere, Kürtlere karşı yeni saldırılar düzenlemeyeceklerinin, yeni cinayetler işlemeyeceklerinin hiçbir garantisi yoktur.

Federal Almanya’da yaşamakta olan Türkiye Komünist Partisi üyeleri olarak, bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz.

Avrupa kamuoyunu, Türkiye’de gelişmekte olan süreci doğru tanımlamaya, ülkeyi siyasal dinciliğin karanlığına sürükleyen AKP hükümetine destek verenlere karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

Faşist katillerin alçakça katlettiği Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi yoldaşımız, Efraim Ezgin’i, Faruk Ersan’ı, Hürcan Gürses’i, Latif Can’ı, Osman Nuri Uzunlar’ı, Salih Gevenci’yi, Serdar Alten’i saygıyla anıyoruz.

Faşizmin, dinsel yobazlığın kurbanlarını asla unutturmamak ve bu cinayetlerin ardında duran egemen güçlerden en kısa zamanda hesap sormak için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizden kimse kuşkuya kapılmamalıdır!

Federal Almanya'da Yaşayan TKP Üyeleri

(soL-Dış Haberler)