“Almanya Afganistan'dan çekilsin”

Sol Parti yeni yasama yılı programını hazırladı.

Almanya'daki Sol Parti, NATO işgal güçleri kapsamında Afganistan'da bulunan Alman askerlerini bu yıl geri çektirmeyi hedefliyor.

Almanya Federal Meclisi'ndeki Sol Parti grubu, yaza kadar sürecek yasama yılı için belirlediği programı açıkladı. Sol Parti'nin açıklamasında, iktidardaki Hristiyan Demokrat Parti (CDU) - Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyonunun kriz bahanesiyle sosyal hakları tırpanlama hazırlığının, federal mecliste ve eyalet meclislerinde solun güçlü varlık göstermesini daha da önemli kıldığı vurgulandı.

Almanya kamuoyunda Afganistan'daki Alman askeri varlığı konusundaki tartışmaların yoğunlaştığına dikkat çeken Sol Parti, bu süreçte Alman askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi için girişimlerini yoğunlaştıracağını vurguladı.

CDU-FDP koalisyonunun vergileri sermayedarlar lehine düşürme girişimlerine karşı mücadele etme ve varlıklı kesimlerin daha fazla vergilendirilmesini savunma kararı da alan Sol Parti, kriz bahanesiyle emekçilerin esnek çalışma koşullarına ve düşük ücretleri kabule zorlanmalarına karşı da mücadele edeceğini belirtti.

Sol Parti'nin hedefleri arasında sosyal sigorta sisteminin güçlendirilmesi de yer alıyor.

2009 yılı sonbaharındaki seçimlerde oyların yüzde 11,9'unu kazanan Sol Parti'nin mecliste 76 mebusu bulunuyor.

(soL – Dış Haberler)