13. Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantısı yarın başlıyor

Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantılarının on üçüncüsü yarın Atina’da başlayacak. 11 Aralık’a kadar devam edecek toplantıya 64 ülkeden 83 parti katılıyor.

13. Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantısı yarın Yunanistan Komünist Partisi’nin ev sahipliğinde Atina’da başlayacak. Üç gün sürecek toplantının bu seneki konusu Sovyetler Birliği’ndeki karşı devrimden 20 yıl sonra uluslararası komünist hareketin durumu ve deneyimleri. Toplantıda bu kapsamda kapitalizmin krizi ve emperyalist savaş koşulları altında sınıf mücadelesi, yükselen halk ayaklanmaları ve mücadeleleri, işçi sınıfının hakları için verilen savaşım, proletarya enternasyonalizminin ve antiemperyalist cephenin güçlendirilmesi, kapitalizmin yıkılması ve sosyalizmin kurulması temaları da tartışılacak.

Bu sene “gelecek sosyalizmdir” sloganıyla düzenlenen toplantıya 64 ülkeden gelen 83 komünist partiyi temsilen 100’ün üzerinde delege katılacak. 13 yıl önce yine Atina’da başlayan Uluslararası Komünist ve İşçi Partileri Toplantısı, daha önce de Lizbon, Minsk, Sao Paolo, Yeni Delhi ve Tshwane’de (Güney Afrika) yapılmıştı. Bu yıl toplantının yeniden Atina’da yapılması kararında Yunanistan’da yükselen sınıf mücadelesi ve Yunanistan Komünist Partisi ve Tüm İşçilerin Mücadele Cephesi’nin bu mücadelede oynadığı öncü rolün etkisi oldu.

Bütün kıtalardan komünist ve işçi partilerinin katıldığı toplantıya Türkiye’den de Türkiye Komünist Partisi ve Emek Partisi temsilcileri katılıyor.

(soL – Dış Haberler)