Yatağan işçilerinin direnişi sürüyor

Yatağan'da direniş devam ederken, direniş alanından "örgütlü gücün karşısında kimse duramaz" mesajları geliyor. Bu arada işçiler direniş alanına gelen TES-İŞ Genel Merkez yöneticilerine tepki gösterdi.

soL - Yatağan

GÜNCELLEME: 11.00

Soma Termik Santral işçileri Yatağan işçilerine desteğe geldi.

İşçiler "Hırsız, katil AKP", "Silkele Yatağan düşecekler" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Yatağan Termik Santrali'nde eylemin 3. gününe girilirken, işçiler kararlı şekilde mücadelelerini sürdürüyor.

Direniş alanında soL'a konuşan TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, "biz bu direniş çadırını Türkiye İşçi Sınıfı'na emanet ettik derken, "ne yaparsak, ne karar alırsak birlikte yapacağız. İş yerlerimizi terk etmiyoruz, üretim yapıyoruz" dedi.

TES-İŞ Yatağan Şube Sekreteri Kemal Özcan ise, "enerji üretimi elimize geçti ve 60 saattir bu santralde enerji üretimi yapıyoruz. Bu Türkiye'de tektir. 444 gündür dişe diş mücadele de Türkiye'de tek olacaktır. Biz bunları örgütlülüğümüzün sayesinde yaptık. Haklılığımız ve meşruluğumuzdan aldığımız cesaretle yürüdük alanlarda. Örgütlü gücümüzün karşısında kimse duramaz" şeklinde konuştu.

Direniş alanında konuşma yapan TES-İŞ Genel Merkez yöneticisi Farudun Yükselir ise işçilerin tepkisini çekti. İşçiler Yükselir'e "yanımızda değildiniz, santral satıldıktan sonra mı geliyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.